lördag 2 juni 2018

Thailandsvärme


Rosorna har slagit ut. En hel massa annat har också slagit ut. Ska det fortsätta i den här takten så kommer allt att ha blommat över till midsommar........


Ledsen blir man när man kommer ut på morgonen och morotslådorna är helt pajade. Inte en enda morot kvar i vintermorotslådan!


Sommarmorötterna - några finns kvar, men inte är det många. Det är bara att köpa nya fröer och göra ett nytt försök. Förbannade eländes grävling!


Blomsterlandet lyckades han också förstöra, fast Tommy lyckades rädda de flesta krasseplantorna - kanske..... Löklanden hade han också grävt i, så nu fick jag röja där och försöka plantera om de lökar som han hade dragit upp. Jag säger det igen - förbannade grävling - jag hatar dig!


Dags att lugna ner sig. Det här är ett bra hörn för det.....


Idag skördade vi den första tomaten i växthuset. Den var riktigt god - varm och solmogen!


Vi är verkligen lyckligt lottade som har egen brunn med hur mycket vatten som helst, nu när bevattningsförbuden börjar rasa in lite överallt. Vi vattnar! Vi har det fortfarande grönt, överallt. Och idag har plymspirean börjat slå ut - den måste få vatten!


Irisen - alldeles snart sjunger den på sista versen!


Hmmm - jag har inget minne av att vi hade tvåfärgade pelargoner förra året. Men det har vi i år uppenbarligen.........


31 grader har vi haft hos oss idag. Inte har vi orkat göra så värst mycket. Tommy har satt upp några brädor på hönshuset. Jag har rensat lite när det kom ett par moln. Chilli har sovit i fuktiga buskage i skuggan mest hela dagen. Det är inte mycket fart i någon av oss just nu, men det kan det väl inte vara heller i Thailandsvärme...........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar