söndag 9 april 2017

Världen gungar......


Trots att vi var ganska utmattade efter gårdagen vaknade vi samma tid som vanligt. Och vi som trodde att vi skulle sova jättelänge idag. Men nähä......

Det blev en ovanligt tidig frukost, för vi skulle ju hämta bilen. Och - framför allt - titta till stugan! Att vandra drygt två kilometer dit kändes väl lite tufft idag, men vad gör man inte....... Fast världen gungar fortfarande känner jag!


Mycket vår såg vi på vägen. Tussilago och vitsippor......


Den makalöst skitiga bilen startade på första försöket så fort batteriet var inkopplat. Men ena bakhjulet låste sig, så det blev till att köra fram och tillbaka några gånger innan det släppte. Bromsarna är kass, så det är något av det första vi måste åtgärda!


Och äntligen  - Drömstugan! Vitlöken är redan decimeterhög!Rabarbern är på gång, men rådjuren har förstås varit där och trampat runt, odjuren! Vi får väl se om den har klarat sig.


Vilket ljuvligt väder vi fick vår första dag hemma! 


Pionbusken är på gång.......


......och det nya landet med 400 lökar har börjat spira. Pärlhyacinterna kommer först!


Vi har en hel massa virke som ska sågas upp, så det var dags att ta ut och montera ihop sågen. Det sysslade Tommy med en stund.


Jag tog hand om pelargonerna som vi försökte övervintra i år. Knappt hälften klarade vintern,
men det får vi vara nöjda med. Och den lilla rosen som vi fick av grannarna - ja, kanske den tar sig. Thailandspotatisen ser fantastiskt bra ut! Den delade vi, så nu har vi 10 sättpotatisar! Men de ska få växa till sig lite innan de får flytta ut.......


Lycka är att komma tillbaka till Drömstugan - varje vår........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar