onsdag 22 oktober 2014

Vinterjobb och vårlökar


Det blir lite annorlunda utsikt från båten nu när den ligger på land - man kommer helt plötsligt väldigt högt upp!
Att täcka masten med plast var inte att tänka på idag. Det regnade. Den får allt vara torr innan vi kan göra det. Däremot fick vi stoppat undan alla fendrar. Dessutom fyllde vi på glykol så Skönheten inte ska frysa sönder i vinter. Varvschefen hade riggat upp en ställning över henne - så fort det blir torrare väder ska hon täckas med presenning. Om det nu blir torrare någon gång.... Men det är nog sista gången vi ser henne innan våren!


Hemma igen. Tommy tog en sväng i skogen för att försöka mjuka upp ryggskottet. Själv gjorde jag årets sista insats i trädgården - jag grävde ner 50 alliumlökar som vi köpte för ett tag sedan.


10 centimeters djup, många lökar på liten yta , vatten, och så, på toppen. en hel massa eklöv som ska skydda mot markfrost. Nu återstår att se om de kommer upp till våren!

I morgon åker vi hem till Rörö. Tanken var att vi skulle stänga igen Drömstugan för vintern, men det får bli en tur hit igen när Tommys ryggskott har släppt. Det är en del jobbiga saker att göra, både inne och ute och nere i brunnen innan vi kan lämna för i år........



1 kommentar: