måndag 29 april 2013

Vårregn


........nog behövs det! Fast det är ganska trist. Och väldigt kallt. 7 plusgrader är inte mycket att skriva hem om den näst sista dagen i april. Men det måste väl ändå vara vår här hos oss när vi har halvutslagna vitsippor runt brunnen?


Den röda busken i backen har börjat slå ut i alla fall. Det ser ut att bli en mängd små rosa blommor på den! Och som med så mycket annat här utanför Drömstugan har jag inte den blekaste aning om vad den kan heta!


Eftersom trädgårdsarbete var mer eller mindre uteslutet idag tog vi en sväng till varvet istället. Och ser man på - båten var avklädd! Tommy testade värmaren efter en lång vinter - den fungerar! Dessutom inventerade han vad som fanns därinne som vi inte hade tagit med oss hem i höstas. Slipmaskinen var kvar, men var finns lacket? Vi får väl ta en extrakoll i förrådet på Rörö när vi åker hem en sväng över helgen. För det börjar bli dags att sätta igång - båten ska nog sjösättas bland de första, och då gäller det att ha gjort det nödvändiga arbetet!


Masten ligger och väntar på lite slipning och lack.........


Ibland lyckades solen bryta igenom lite, men så tog regnet ny fart. Pajen fick vänta i bilen - varvet en regnig dag är ingen lyckad plats för en hund med vacker vit päls......


Sjömagasinet är fortfarande öde och tomt, men snart är det nog full fart med gäster som ska bo och äta där! Och en badtunna har de skaffat sedan sist!


Undrar om huset tvärs över fortfarande är till salu, eller om det har fått nya ägare sedan i höstas då det låg ute till försäljning? Vilket fantastiskt läge, alldeles vid slussen i Gustavsfors! Den slussen tänker vi gå igenom i sommar, upp till Västra Silen och sedan vidare..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar