fredag 19 april 2013

Balsam för själen


var det att komma till Drömstugan igår eftermiddag. Tommy tyckte egentligen att vi skulle vänta någon dag till med att åka hit - han tyckte att jag behövde vila något dygn i alla fall. Men jag visste att jag kommer att vila väldigt bra här, i tystnaden, med bara fågelsång som hörs.


Så jag fick min vilja fram. Vi tog med oss Pajen - han ska bo hos oss en månad nu. Och han fann sig väl tillrätta nästan direkt. Som tur är sticker han inte iväg någonstans, utan han håller sig nära och har koll på oss hela tiden. Och att gå på skogspromenad - utan koppel - var riktigt kul! Fast lite läskigt också.........Och en väldig massa spännande, främmande dofter!


När vi kom upp igår låg det fortfarande lite snö kvar i trädgården. Idag, efter nattens regn och blåst, är allt borta. Skönt!


Pajens plats! Den passade honom tydligen, för där låg han hela natten på sin filt, alldeles utslagen efter dagens alla nya erfarenheter!


Idag har vädret varit minst sagt ombytligt. Solen försökte bryta igenom då och då, och i nästa stund öste regnet ner. Men vi hade inte tålamod att vänta, välkommenskylten skulle ut! Fast blomman är fusk - den är av plast! Det är lite för tidigt för levande blommor..........


Utemöblerna fick också flytta ut i trädgården efter en lång och kall vinter i förrådet. Nu väntar vi bara på värme och sol så vi kan sitta där och fika i våra mångfärgade stolar!


Efter väldigt många timmars sömn och en väldigt sen frukost tog vi tag i trädgårdsarbetet. Det är också balsam för själen............. Vi som tyckte att vi hade krattat upp nästan alla miljontals eklöv i höstas! Men i rabatterna och alla stenpartierna låg det kvar. 


Hela nio grader orkade termometern upp till idag! Inte illa..........Inomhus var det 10,4 plusgrader när vi låste upp dörren igår eftermiddag. Efter ett par timmar var det 20! Den går fort att värma upp, den lilla stugan! Mycket ved har vi inte kvar efter jul- och nyårshelgen, så nu får det bli lite myseldning på kvällen tills vi får tag på ny ved. Får väl ringa Ved-Håkan kanske...........

Alldeles, alldeles underbart är det att vara här igen.! Och så väldigt väl jag behöver ett par återhämtningsdagar med mycket sömn, god mat och lite trädgårdsterapi innan det är dags att ta tag i allt praktiskt som måste göras innan det är dags för begravning och avslut............

4 kommentarer: