torsdag 23 februari 2012

Bangkok - nya äventyr


...........fick vi uppleva idag, sista dagen i storstaden. För i morgon flyger vi till Phuket!
Men denna sista dag skulle vi på egen hand ta oss till Chao Phraya River och ta en båttur på floden för att få se en del av staden från en annan sida. Och visst - nu har vi blivit experter på Skytrain, så det gick som en dans att ta sig till piren som båtarna utgick ifrån, trots att vi fick byta tåg på vägen. Man lär sig!


Undrar om han fick någon fisk där nere vid piren där alla båtarna ligger och vattnet är brunt...... Det verkade ganska dött så länge vi tittade på i alla fall.


Monica föll in i rollen som hälsovårdsinspektör och ville ta vattenprover. "Icke tjänligt" gissade hon på! 


Resan tog 30 minuter, och man kunde hoppa av och på var man ville under hela dagen på vårt "One day River Pass". Vi valde att åka hela vägen och gå av först vid den sista piren, nummer 13.


Och nog var det mycket att se på vägen! Massor av bilder tog vi!
Men detta ska man nog se live......Det är svårt att ta bilder som gör dessa vyer rättvisa!


Tempelbesök är ett måste på varje utflykt! Och utanför ett av de många små templen hittade vi småfåglar i burar och den här skylten! 
Tänk, bara 90 baht för att få tur och lycka för alltid! Småfåglarna, som släpptes fria inne på tempelområdet, var nog lyckliga i alla fall.............


Lucky Buddha - i ett mycket fridfullt och stillsamt litet tempel. Här stannade vi en lång stund och bara vilade i tystnaden och svalkan..........
Och sedan blev det tuktuk vidare mot nya djärva mål - 


innan vi tog båten söderut igen! På återresan hoppade vi av i Chinatown, varma, hungriga och törstiga. Men vi orkade inte gå särskilt långt i värmen, utan en sandwich och en öl på en bänk vid piren fick duga. 

Innan 9.30 hade vi gett oss av - 6 timmar senare var vi hemma igen, något matta och väldigt varma! Det är intensiva dagar i storstaden vill jag lova..............


Dagen blev tidig kväll, och det blev dags för middag med Annika och Susanna på en mysig restaurang i närheten av Annikas lägenhet. Där satt vi kvar länge och åt, den ena rätten godare än den andra! 


Det här blev en ny favorit - soltorkat kött!  Det var väldigt gott! Nu vet vi vad det heter på thai också, så vi kan beställa in det på andra ställen...........


Kvällen avslutades med ett  glas vin och en massa prat hemma hos Annika, medan Lukas vilade i upphöjt majestät på en stor puff där han hade koll på läget!

Och nu är snart torsdagskvällen över, och i morgon måste vi gå upp tidigt för att packa det sista, äta frukost och ge oss iväg till flygplatsen. 
Vi har haft tre fantastiska dagar i Bangkok! Vi kommer tillbaka! Jag kanske t.o.m. avslutar resan med en natt i Bangkok............
Tack igen, Annika och Susanna! Vad vore Bangkok utan er?

5 kommentarer:

 1. Vad skönt ni verkar ha det men storstaden suger kan jag tro . Skönt att komma till lugnet på Phuket eller?

  I gamla Sverige går vi mot ljusare tider i tron att vi blir gladare .

  SvaraRadera
 2. Ge guldfiskarna i !:ans lilla pod en extra dos mat fr mig och krama Ging och Britt-Marie!!!!

  SvaraRadera
 3. Vad är Bangkok utan er - kom snart tillbaka!!
  Tusen miljoner tack ännu en gång för leverensen nu klarar man sig ett bra tag framöver.
  Ja, jag skall dela med mig självklart!!
  Trevlig resa till Phuket

  SvaraRadera
 4. Tack själva....ni är ju lika trevliga i verkligheten som på era bloggar....synd att inte Doris var kvar hon hade passat in bra.
  Ja, vad vore Bangkok utan oss Susanna? Kanske lika bra att slå igen;)

  SvaraRadera