torsdag 12 januari 2012

39 dagar

Hemliga stranden mars 2011

......kvar till avresa. Det är dags att åka till Thailändska konsulatet i Göteborg och lämna in visumansökan. För den här gången räcker inte de 30 dagar man får utan att anstränga sig ett dugg. Den här gången stannar jag 44 dagar, och då krävs det lite mera jobb. Sist jag sökte visum var för 5 år sedan, då jag skulle stanna ett halvår i Thailand. Då sökte jag för ett år - det kan man göra om man är pensionär eller i alla fall 50+.  Och 50+ var jag ju........Men - det var en väldigt komplicerad historia som jag inte ska trötta ut någon med. (Fast jag måste bara nämna att jag var tvungen att ha papper på att jag inte led av vare sig spetälska eller elefantiasis......)  Jag fick mitt ettårsvisum till slut, men det kostade en hel del, både tid och pengar!
Nu behöver jag bara ett "tourist visa" som gäller i 60 dagar. Det är bara att ta med sig passet, två passfoton och en kopia på flygbiljetten och knalla upp på Thailändska konsulatet på Norra Hamngatan. Där får man fylla i en lång och innehållsrik blankett - på engelska, så det gäller att ha tungan rätt i mun!


Och när man är klar med det så får man ett sådant här fint kvitto - efter att ha betalat 260:- förstås! Och sedan får jag hämta mitt pass på tisdag, med en snygg visumstämpel i - hoppas jag i alla fall! Så - ytterligare en nödvändighet avklarad.........


4 kommentarer:

 1. Vad du har att se fram emot!!!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Skönt att det gick så enkelt...tiden går fort. Snart dags att börja packa!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börja du - jag väntar som vanligt tills dagen innan!

   Radera