fredag 6 januari 2012

Trettondag.....en speciell dag!


Ja - trettondag idag, och den sista helgdagen innan den här raddan av helger är över. De kommer i klump - alla dessa helger. Hade man haft ett normalt jobb - måndag till fredag, 8 - 17, så hade man väl välkomnat december - januari varje år. Men så där har jag nästan aldrig haft det. Större delen av mitt yrkesliv har jag jobbat på schema, och då gäller inte det där med helger. Alla dagar är lika - jobb eller inte jobb, oavsett om det är julafton eller en helt vanlig tisdag i oktober - eller nåt....... Fast nu behöver jag ju inte längre ens tänka på vilken dag det är - vardag, helg, jul, midsommar..........jag är arbetsbefriad!


Men idag var det fredag, och tretttondag, och helgdag. Och solen strålade från en klarblå himmel, och Tommy var hemma igen, och det var dags att gå ut och få luft och ljus!
Och trots att det var januari och ingen snö, så var färgerna så fina!


Per-Erik och Tommy tog täten, med långa steg som vanligt...........Så bråttom behöver man väl inte ha! 


Det tyckte i alla fall inte Olga! Hon hittade en väldigt rolig leksak på Et - en boll? Nä - ett borttappat väle från ett fiskegarn! Det hade kanske slitit sig och flutit i land efter någon av stormarna........... I alla fall hade Olga väldigt roligt där en stund!


Stigen fram till västsidan var helt översvämmad, och dessutom isbelagd. Ja - det har varit minusgrader i natt! Så det blev till att vika av från stigen och ta sig en bit upp i bergen. Men varför inte - omväxling förnöjer.........


Konstiga ljud kom ute ifrån havet - men det var bara "gammal sjö" som slog in - för någon vind att tala om var det inte.


Något grönt att ta bilder på finns det inte - men annat vackert......


Det är inte varje dag man får en bild på paret Jonsson, ute på promenad tillsammans - men idag lyckades det!


När Tommy och jag gick hem strax efter 16.00 var solen på väg ner. Och hela himlen brann!


Och Trettondagen 2012 avslutades med en fantastisk solnedgång! Till och med telefonstolparna blir vackra i det ljuset, eller hur...........?1 kommentar:

  1. Hej på dej Marie-Anne!

    Vilken härlig promenad... det är under promenaderna som tankarna också vandrar.
    Det är en vacker ö ni bor på med naturen kring knuten. Härligt att bo så och ha varandra. Kram Ingela

    SvaraRadera