måndag 19 oktober 2020

Möss!


Ett par kvällar innan vi flyttade hem till lägenheten hörde vi möss någonstans i väggen när vi satt vid TV:n på kvällen. Det brukar vi göra på hösten, men då kommer ljuden uppifrån, från vinden. Nu hördes det i väggen vid luftvärmepumpen. På morgonen upptäckte vi detta. Inte musskit, men


troligen material som rören inne i aggregatet är klädda med! 


Här kommer de antagligen in, från utsidan in i röret som går genom väggen! Jaha - det var bara att ringa försäkringsbolaget. Två veckor skulle det ta innan Anticimex kunde komma - det är visst musår överallt, inte bara hos oss! Vi har massor av möss i uthuset, och där har de tuggat sönder både det ena och det andra - handtaget på Tommys nya fiskespö till exempel...... Fast inomhus har vi sluppit dem. I väntan på Anticimex fick vi ett gäng musfällor från Länsförsäkringar, men inte kunde vi placera dem i luftvärmepumpen, så de fick sättas på diverse andra ställen.


Anticimex kunde inte göra så mycket de heller när de äntligen kom häromdagen. De rådde oss att täta med stålull, ta bilder på förstörelsen (ifall något skulle hända - det är lite lurigt med elektriska grejor!) och hoppas på det bästa! 
Nu är det tätat lite överallt, och idag satte Tommy upp en bräda så att mössen inte skulle kunna ta sig in mellan väggarna den vägen i alla fall!
Nu har vi ett 10-tal fällor utplacerade, mest i uthuset. Varje förmiddag vittjar vi (inte VI - Tommy!) dem. För det mesta har vi en mus i varje fälla. Hur många möss kan det finnas här egentligen? Men vi får väl vara glada att vi inte behöver fly ut i en husvagn som den stackars familjen någonstans i Värmland som fick sitt hus invaderat av de små odjuren!

Hemma i lägenheten har vi i alla fall inga möss, åtminstone inte inomhus! Ute finns det tillräckligt för att traktens alla katter ska ha fullt upp att göra!


Årets sista chilifrukter var inte mogna. Jag plockade några kvistar med frukter, tog bort alla blad och satte dem i vatten i solfönstret. Nu har nästan alla mognat!


Tommys Mårbackapelargoner trivs i köksfönstret, än så länge i alla fall. Så småningom får de kanske flytta bort till de andra övervintrarna i stugan........


Så har vi fått en trädgårdshund i present! Nu får han sitta på trappan och vara vakthund......

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar