lördag 9 november 2019

Inte ens halva november


har gått, men redan kom årets första ordentliga snöfall!  Det började redan på morgonen,


lätt snöfall,


och fortsatte hela dagen, ymnigare och ymnigare. Dags att skotta......




Store och Lille Miss ville helst vara inne, Fast Lille miss fick gå ut på balkongen en liten stund - första snön är spännande! Ja - väldigt spännande verkade den vara - vi trodde nog att han skulle tycka att det var lite obehagligt att kliva i, men han hoppade glatt runt,.Han fick gå in igen innan han fick för sig att ta några längre snöpromenader.

Store miss har varit på äventyr. Han försvann ut på söndag morgon precis som vanligt. Han brukar alltid komma tillbaka på kvällen igen. Inte den här gången. Fyra dygn var han försvunnen. För varje dag fick jag värre och hemskare fantasier om vad som kunde ha hänt. På torsdag kväll hade jag nästan gett upp hoppet om att någonsin få se honom igen. Men sent på kvällen (eller snarare tidigt på natten) dök han upp, hungrig och med svansen i vädret (jag sade ju det sa Tommy som aldrig ger upp hoppet!) Var han har varit och vad han har sysslat med lär vi aldrig få veta. Men nu är han i alla fall hemma, och idag har han inte ens varit i närheten av att vilja gå ut. Lille miss tycker att det är väldigt trevligt att ha lekkompisen hemma hela dagen!


Fast så värst lekfull är inte Store miss - han vill helst sova. Och äta. Och gosa.


Vi tog en sväng till Drömstugan för att hämta mera ved. Snön låg fortfarande rätt djup - minst en decimeter, och rådjuren hade vandrat fram och tillbaka över hela tomten. De verkar trivas där. Vi kommer inte att ha några knoppar kvar på syrenbuskarna i vår......


Aj då - nätet över hönsgården får vi ta bort! Snön hade tyngt ner det alldeles väldigt - mer snö nu så ligger det på marken!

Så var väl vintern här då. Ovanligt tidigt efter en ovanligt tidig och kall höst, Väldigt onödigt tidigt faktiskt - det är faktiskt hela 34 dagar kvar till avresa......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar