onsdag 13 februari 2019

Onsdagar


är marknadsdagar här. Inte för att vi går dit varje onsdag, men idag blev det så. Vädret var perfekt - strålande sol och vindstilla, och inget annat hade vi på schemat. Handla - det klarade vi av igår, så idag var det ledig dag!
Vi tog vägen förbi katthuset. Där har varit väldigt tomt på katter de senaste dagarna - Tommy har gått förbi flera dagar nu och inte sett en enda katt. Men idag var hon här, vår lilla favorit som vi gärna hade tagit med oss hem. Undrar vad Chilli hade tyckt om det? Hon liknar faktiskt honom rätt mycket..... Men hon vill nog stanna kvar hos sina kompisar här!

Så tog vi vägen genom parken (och kollade så att vi inte trampade på några äckliga pinjelarver på vägen!), vidare till marknadsplatsen.


En fin liten park finns det inne i centrum. Där satt Tommy en stund medan jag gick till områdets enda tobaksaffär. 


När jag kom tillbaka tog Tommy en bild på mig bara för att han tycker att jag är så snygg nu när jag är nyklippt (på Salon Margaretas i måndags, för 20 €!)!


En tur genom marknaden - alltid lika kul! Idag var det ovanligt mycket folk där - nästan så att man fick tränga sig fram här och där. Jag kan inte ens tänka mig hur otroligt trångt det måste vara här på sommaren. Jag tror att vi är här alldeles rätt tid - Spanienvinter = Sverigesommar!


Nu kom jag att tänka på svåger Åke - undrar om han skulle vilja ha en sådan här att ha på sig i sommar när han är ute med båten på Lelång?


Idag var det oemotståndligt - ett stopp på en av restaurangerna vid havet!


En öl med oliver som tilltugg - och så havet i bakgrunden. Kan det bli bättre?


Solen brände på armar och ansikte, trots att mina väderappar sa att det var bara 15 grader i skuggan. Dumheter - 21 var det sade vår termometer när vi kom tillbaka hem! I solen var det väldigt varmt - Tommy var mörkbrun i ansiktet. Det var jag också sa han. 


En väldigt bra sak med marknad är att man kan köpa färdiggrillad kyckling och ta med hem. Och friterad potatis - pommes pinnes - min absoluta favorit! Det kostade oss 8.50 € och kommer att räcka i två dagar. Underbart att bara värma i mikron! Och gott var det! I ett annat matstånd hade de visst grillade revben, upptäckte Tommy som gick på egen upptäcktsfärd. Det tar vi nästa gång..........



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar