tisdag 20 december 2016

Hjälp!


Vår gamla - väldigt gamla - köttermometer har dragit sin sista suck. På Optimisten hade de sådana här  (på Optimisten finns det mesta!) Det är ju en sådan här man ska ha nuförtiden har jag hört. Då lär man få exakt temperatur. Men det blir ingen skinka idag - jag måste lära mig hur den fungerar först! Ja, jag vet - jag är totalt obildbar när det gäller allt som man måste ställa in. Och Tommy är inte ett dugg bättre. Hjälp! Kanske vi kommer underfund med den i morgon........


Idag skulle vi äta lamm hade jag bestämt. Vi har ju en del i frysen nu. Men vad är det för del? Är det OK att köra den i lergryta? Eller ska den kokas? Jag hittade en styckningsbild i en av mina gamla kokböcker, men jag blev väl inte så värst mycket klokare. Fast efter en och en halv timma i lergryta med mycket vitlök och rosmarin smakade det väldigt bra!


Mammas julsill - den lyckades jag med. Fast det gör jag alltid. Det är jul, det!


Vadå ställa kallt på natten? Vi får vara glada om våra hyacinter börjar slå ut innan julafton......

2 kommentarer:

  1. God Jul och Gott Nytt år och tack för din trevliga blogg!
    Kram Reidun

    SvaraRadera
    Svar
    1. God Jul och Gott nytt År till dig! Så kul att du gillar bloggen!

      Radera