onsdag 9 november 2016

Vintern


ska väl inte komma så här tidigt? Vi har ju bara avverkat en dryg vecka av november än så länge, och min väderapp säger att vintern kommer den 24 november. Vintern har kanske inte den appen? För nog är den här alltid!
Nu har vi haft minusgrader ett bra tag (en vecka i alla fall) och en hel del snö har det kommit. Vi har inte varit i Drömstugan sedan innan det stora snöfallet häromdagen, men idag åkte vi dit för att titta till den och hämta mera ved.


Blåsigt har det också varit i flera dagar, en envis, pinande nordostlig vind. Jag klär mig i vinterjacka med flera tröjor under, dubbla sockar och scooterkängor, halsduk och vantar. Fast mössan får vänta - det finns ju kapuschong! Konstigt nog låg snön kvar på träd och buskar, kanske för att den vinden inte kommer åt så bra här vid Drömstugan. Det gör inget. Vackert var det i alla fall.


Djurspår överallt, kors och tvärs. Rådjur, hare och räv har varit på besök


och rådjuren har tuggat av allt ätbart på plymspirean! Tur att vi räddade de buskar vi gärna vill ha kvar. Plymspirean klarar sig - den kommer till våren igen!
Nu har alla eklöven hamnat på marken, under snön. De lär ligga kvar där när den tinar bort - eklöv förmultnar inte i första taget!


Jaha - vi kanske skulle ställa undan de där stolarna?


Inomhus fungerar luftvärmepumpen som den ska. Det syns på istapparna vid ytterdörren! Hmmm - lite mer isolering under det taket skulle nog inte skada.......


Nu blir det mörkt tidigare och tidigare för varje dag (solen går upp 7.49 och ner 16.00 enligt en annan av mina appar.....) Idag har vi faktiskt sett en hel del av solen! Men vid 16.30-tiden var det redan rätt mörkt såg jag från utsidan. Dags att tända i gästrumsfönstret!


Det allra sista ljuset speglar sig i sjön som vi nu kan se även på framsidan. Inga löv skymmer sikten längre.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar