måndag 29 augusti 2016

Dags att skörda?


Vi vaknade sent till en grå, kylig och småregnig måndag. Jaha - då får det väl bli den där turen till Åmål för att jaga gardiner då! Jysk finns i Åmål, men inte hade de gardinkappor i metervara, inte! Men skohyllor hade de, och det behövde vi - den vi hade innan gick sönder när vi försökte packa den i flytten. Så på Jysk blev det en ny skohylla till hallen! 
Inte heller i resten av Åmål fanns det gardinkappor. Det får väl bli ett onlineköp då, för det får vara måtta på det där runtjagandet!


I växthuset har gurkorna tagit sig riktigt bra, så nu får vi börja med egeninlagd ättiksgurka. Två är i alla fall färdiga! Resten får vi väl lägga i lagen efterhand.........


Det är fler på gång, så vi får hoppas på ett gurkanpassat väder den närmaste veckan - när de väl har börjat växa så går det fort! Men det är lite sent på säsongen förstås...... Men går det så går det!


Oj - äntligen! En av tomaterna har börjat rodna! Kanske kan vi få några i alla fall........


Krondill ska man ha till gurkinläggning. Nu har vi det. Den är vacker, och den luktar väldigt gott!


Efter middagen gick Tommy ut för att rädda de mogna blåbären - fåglarna gillar dem minst lika mycket som vi!


Och ser man på - framåt kvällen försvann alla tunga regnmoln och lämnade efter sig en blå himmel med små vita molntussar! Det var väl så dags. Men kanske morgondagen blir fin då...........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar