tisdag 19 april 2016

Klart - nästan i alla fall........


Nej - mer än två dagar får det inte ta! Vi måste bli färdiga med det här projektet, för det finns en hel del mer att göra här runt Drömstugan! Så idag skulle vi fixa klart i växthuset så det bara är det roliga kvar sedan - att så och plantera!
Fylla alla pallkragarna, först med en korg eklöv i botten, och sedan med förra årets jord som vi hade sparat, uppblandat med brunnen hästgödsel från Kvarnbolet! Check! Men - det saknas en pallkrage! Jaha - ÖoB i Årjäng då. Där hittade vi pallkragar - dyra - och man får montera ihop dem själv. Men det fick gå - vi hade varken tid eller lust att åka runt och leta billigare pallkragar! Och att sätta ihop den fina, svartmålade pallkragen var en baggis!


Överst skulle vi ha ett lager köpejord. 400 liter inhandlade vi i Optimistens Lanthandel,


och sedan var det bara att fylla på, ända upp till kanten!


Min rygg tar stryk av tungt och hårt arbete, men det är smällar man får ta......


Och så är det nästan klart!


Riktigt bra ser det ut! Nu ska vi bara plantera och så och hoppas på stor skörd!

Nu har vi klarat av det tyngsta och jobbigaste. I morgon blir det betydligt lugnare. Kratta och rensa land och klippa bort allt gammalt, och så fylla på med ny jord och hästgödsel - det är vad vi hade tänkt oss. Och dessutom ska det bli fint väder - det tackar vi alldeles särskilt för!

Nu är vi rätt slut och rätt ledbrutna. Tommy tittar på ishockey och jag är snart på väg i säng. Det blir tidigare läggdags för varje dag.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar