måndag 5 december 2011

Dagen B....


........som i Besiktning!
Innan gryningen är jag vaken och funderar på alla fel besiktningsmannen eventuellt kommer att hitta idag.

 Därnere står den - Pärlan som ska gås igenom,bit för bit..............Det är något jag verkligen avskyr - att åka till Bilprovningen! Det är alldeles för nervöst för mig. Jag tror alltid att det ska vara en massa, dyrbara fel på bilen.....Tur att Tommy är snäll och befriar mig från detta hemska! Så - innan 11 försvinner  både han och bilen och blir borta många timmar. 


Under tiden försöker jag få tiden att gå:  En promenad med Monica och hundarna verkade vara en bra idé. Och det var det väl, i och för sig.....Hundarna var som vanligt överlyckliga. Vi frös! Solen strålade från en nästan molnfri himmel, men oj, vad det var kallt i snålblåsten! Det blir att leta fram vinterkläderna - vantar, mössa, termobrallor, dunjacka och vinterkängor!


Solen försvinner bakom de få molnen, och klockan är bara 14 - det blir värre och värre det här.....Snart är det mörkt bara någon timma senare. Vinden är ovanligt nyckfull och blåser från alla håll - fast det skulle vara västlig vind enligt klart.se. Och enligt YR.no också för den delen.........Man skulle vara hund - de verkar aldrig frysa.....!


Någon längre tur blev det inte idag - man vill ju inte utmana ödet såhär första vinterdagen......Det är väl bara att bita i det sura äpplet och bylta på sig vinterdressen, trots att det tar emot alldeles väldigt mycket - för nu har jag vant mig vid evig höst och har rätt svårt att acceptera att det ska bli minusgrader och snö...... Visst är det är vackert - det är det alltid här på Rörö, men känslan, känslan........


Och till slut kom Tommy hem - med ett nöjt leende och ett blankt besiktningsprotokoll!!!3 kommentarer:

 1. Blankt besiktningsprotokoll är lika med lycka! Då kan du sälja den med gott samvete...skönt!

  SvaraRadera
 2. När det gäller kamera.. så hade jag nog inte köpt G12 om jag hade vetat.. Jag hade tidigare en G9 som var helt underbar.. Men jag upplever att tekniken inte är samma i kamerorna fast de är lika på utsidan och jag har fortfarande inte blivit kompis med min G12!! Som igår när alla bilder blev för ljusa! Jag håller fortfarande på att lära mig använda den efter så många månader!!!! Läste en recension om den och de skrev: "G12 är en komplicerad kamera som har fler inställningsmöjligheter än en enklel systemkamera, den passar bra för äldre användare som är van vid en avancerad systemkamera men vill ha en mindre kamera att bära på"...
  Ops!! jag har nog valt lite fel!! Men skam den som ger sig JAG SKA LÄRA mig kameran!! Monica verkar ju vara nöjd med sin.. så jag kanske bara startat fel..
  Däremot funkar den bra när jag vill använda scen inställningarna med automatik..Typ inomhus.. Ute vill jag ha väldigt hög bildkvalite och anvädner P läget..
  Madelene

  SvaraRadera
 3. Bra att bilen gick igenom....Men vilka vackra moln,vattenbilder.Dom gillade jag.Ha det gött!!! Själv är det 4 dagar kvar,sen så drar VI.KUL KRAMAR/Lotta

  SvaraRadera