tisdag 19 maj 2020

"Home is where the heart is"


Igår natt skulle det inte bli frost - äntligen kunde vi låta värmefläkten vara avstängd i växthuset på natten! Det blev frost...... Men vi hade tur - allt klarade natten utan extravärme! Nu i natt skulle det bli flera plusgrader. Vi valde att lita på det. Skönt - 5 plusgrader när vi vaknade! Strålande sol nästan hela dagen, 19 grader varmt här vid stugan - kan det vara sant? Tydligen ska det fortsätta såhär några dagar, och några minusgrader ska det inte bli på nätterna, så alla pelargoner fick flytta ut till sina rätta platser. 


Där har de i och för sig varit innan under några dygn, men när vi insåg att nattfrosten skulle bli långvarig så fick de flytta tillbaka till växthuset i väntan på bättre tider. Det är idag, det!


Nu ser det ut som det ska göra när det är den 19 maj - sol, grönt och blommorna på plats!


Plötsligt fick vi gott om plats i växthuset. Nu kanske gurkan kommer igång på riktigt när den inte skuggas av en massa pelargoner!


En av spanientomaterna börjar skifta färg om man tittar noga......


Chiliplantorna har börjat blomma.


Värmefläkten får stå kvar ett tag. Man vet aldrig - det kan ju komma järnnätter i juni. Fast jag tycker att det får vara bra med minusgrader nu - det har vi haft i överflöd den här våren!


Vilken tur - äppelträdet hann inte börja blomma! Då hade nog blommorna dött. Nu kanske chansen finns att vi får äpplen i år - trädet är överfullt av knoppar!


Mossflox och morgonstjärna trotsar kylan


och det gör Aubretian också!


Minipenséer har vi inte köpt i år - det här är förra årets som har frösått sig.......


Båten kom i sjön häromdagen - ett säkert vårtecken trots svinkylan. Något dygn fick hon hänga i kranen innan hon var tillräckligt tät. Och nu hoppas vi att länspumpen fungerar - det var si och så med den saken förra året, så i år får det bli en ny pump!


"Home is where the heart is", som det står på den där mysiga kudden. Där kan man sova ett par timmar när man är lite vårtrött.......



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar