tisdag 5 maj 2020

Sköna maj välkommen


- nu ska det väl äntligen bli riktigt vårväder! April var inte så mycket att hurra för vad gäller sol och värme..... Men maj! Fast första maj var ingen hit direkt - 6 grader och mulet hela dagen. 


Fast just den dagen brydde vi oss inte så mycket om vädret, för äntligen kom Store Miss tillbaka efter 4 dygn på rymmen! Då fick han all vår uppmärksamhet, hela tiden. Lille Miss var också väldigt nöjd med att se kompisen igen!


Några som struntar totalt i vädret är våra hönor. De är nöjda bara de får komma ut och gå fritt i trädgården, och de följer oss som små hundar, hjälper till (eller snarare saboterar) när Tommy gräver land och kommer störtande i full fart så fort jag ropar på dem! Och så ser de till att vi är självförsörjande på frukostägg!


Ibland får man ta en liten tupplur (!) bakom dörren trots att man egentligen inte får vara på altanen. Men Velan låtsas inte höra på det örat.......


För 7 år sedan (tror jag att det var) fick vi ett litet syrenskott från Rörö. Nu har det vuxit sig riktigt högt, och för första gången kommer det en hel massa knoppar. Nu ser vi fram emot en lila syrenbuske!


I söndags sken solen, och jag tröttnade definitivt på att pelargonerna tog över hela växthuset, så de fick flytta ut. Nu är de på plats, fast på nätterna får de täcke på sig - ännu är det nattfrostrisk!


En del bryr sig inte om nattfrost alls.......


Så har vi grävt upp landet framför ytterdörren, flyttat ett par blommor och i stället anlagt en rosenrabatt. Nu är den nästan färdig. Nu väntar vi bara på blomningen!


Igår fick vi ett paket i brevlådan från Fredrik. Spaniengodis och ett väldigt fint brev fanns i det paketet - så mysigt att våra barn tänker på sina skogsmulleföräldrar i dessa tider.........


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar