fredag 20 mars 2020

I dessa virustider


går det i alla fall absolut igen nöd på oss! Det är lycka att bo mitt ute i skogen istället för i en storstad just nu. Här känner vi oss ganska skyddade, vi 70-plussare. Inte har vi tråkigt heller. Vi rör oss fritt mellan lägenheten och Drömstugan, och där finns hur mycket som helst att upptäcka efter den näst intill obefintliga vintern, För att inte tala om hur mycket jobb vi har framför oss. Härligt! 
Årets första fjäril hittade jag igår......


Väldigt snart är det dags att hämta hem våra djur - både katter och höns. Hönsgården behövde städas efter vinterns stormar, och reden måste vi ha nu när hönorna har börjat värpa, och stegen in i hönshuset behöver breddas insåg vi. För de har nog växt lite, våra hönor, sedan vi lämnade dem i december!


Pelargonerna tycks ha klarat nedklippningen bra - nu har de satt fart på allvar! Snart ska de få ny jord, och sedan åker de ut i växthuset - med värmefläkt. Fast först måste vi få upp tältet igen. Som sagt - det är en del att ta tag i den närmaste tiden!


Sakta men säkert börjar den se beboelig ut, Drömstugan......


I lägenheten har Spanientomaterna börjat acklimatisera sig, och nu börjar det till och med komma små tomater! Hoppas att de klarar sig! Fast vad det är för sort har vi ingen som helst aning om, och hur de smakar vet vi inte heller. Men det blir säkert bra, om de nu överlever flytten till växthuset om ett tag.........

Här i Gustavsfors har vi ännu så länge inga Coronautbrott. Vi följer rekommendationerna och håller oss på vår kant - lite avstånd till andra människor. Och handla mat går bra - det är bara att gå till affären när det är lugnt där. Och bunkrar gör vi inte heller - det mesta i basvaruväg har vi hemma. Även toapapper. Optimisten öppnar dessutom tidigare för oss riskgruppare om det skulle behövas - tack för det! Skulle vi bli sjuka kör de ut varor till oss! Vi får hoppas att det inte ska behövas.......

Nästa helg hämtar vi äntligen hem våra djur - vi saknar dem!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar