söndag 15 mars 2020

Hög tid


Så var det dags då. Sista soluppgången, dagen innan avresa, var ovanligt vacker!


Lite nervöst var det tidigt (3.30 gick vi upp!) på morgonen avresedagen. Skulle vårt plan avgå, eller hade det hänt något dramatiskt under natten? Det har ju börjat dra ihop sig med Coronaviruset även i Spanien, även om det mest verkar vara Madrid som är drabbat. Men det är ju bara en tidsfråga innan det finns här i La Mata också. 
Men allt verkade OK - ett meddelande från Norwegian kom, och vårt plan skulle avgå klockan 8 som planerat. 5.30 hämtade Juan oss, och allt gick som på räls hela vägen till Arlanda. Där blev vi hämtade av Annelie och tillbringade nästan ett dygn med henne, Sonja och ett antal barn, varav två barnbarnspojkar! Tusen tack till alla er från oss två!


På lördag morgon körde Annelie oss till Danderyd där vi tog en taxi till Cityterminalen. Vi hoppade över tunnelbanan den här gången - det verkade inte vara någon vidare bra idé att åka tunnelbana i dessa virustider........
Vår buss skulle gå klockan 11,


och vi var i väldigt god tid, så det blev en timmas väntan på en nästan helt folktom terminal.


I exakt tid lämnade vi ett oerhört stillsamt Stockholm bakom oss, och 6 timmar senare var vi framme i Årjäng där vår snälla granne hämtade upp oss och tog oss de sista 2,5 milen hem till Gustavsfors!
Det var nog i grevens tid vi kom iväg - nu är det undantagstillstånd i Spanien och man får inte ens gå ut om det inte är absolut nödvändigt. Restauranger och caféer är stängda. Stränderna har stängts av. Marknader är också stängda. Än har inte flygtrafiken stoppats, men det kanske är en tidsfråga...... Vi hade nog rätt stor tur ändå som kom hem som vi skulle. Och friska är vi, åtminstone just nu. Vi får väl hoppas att det fortsätter så.


Vi stupade rätt tidigt på lördagskvällen. Och vaknade rätt tidigt idag. Till regn och blåst. Men det kan inte hjälpas - Lilla Gröna måste hämtas hem efter tre månader under tak. Återigen ställde snälla grannen upp, körde oss till stugan och hjälpte till att koppla in batteriet och få igång Gröna igen. Det gick bra till slut! Tusen tack!

Vid stugan verkade allt vara OK. Rabarbern har kommit upp,


och det har vitlöken också gjort, även om den såg lite ledsen ut här och där. Men den repar sig nog!


Och alla våra pelargoner har klarat vintern utan en droppe vatten på 3 månader. En del hade till och med börjat blomma. Mitt första projekt nu blir att klippa ner alla för att sedan plantera om dem!


Innan vi lämnade Spanien klippte vi av våra fantastiska tomatplantor, förpackade dem noggrant i kartonger med lufthål och blött hushållspapper och forslade hem dem i en resväska. De har överlevt den omilda behandlingen och några fick komma i jorden idag. Nu återstår att se om någon av den klarar sig, slår rot och fortsätter växa......
Och därute står äntligen Lilla Gröna på sin vanliga plats........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar