onsdag 28 november 2018

Vinterförvaring och vintersemester


Det blir långt mellan varven nu. Jag har inte så mycket att skriva om - det händer inte särskilt mycket vid den här tiden på året. Vid stugan finns inte mycket mer att göra - den är vinterförvarad nu. Fast inomhus ser det ut som en verkstad eftersom Tommy slipar och lackar båtdelar där. Skönt att ha det klart när våren kommer. Och stugan ska ju ändå storstädas, någon gång i april eller så.......

Isen har börjat lägga sig här. Inte så kul.......


Inte mycket bättre vid stugan.......


Rimfrost har vi på morgnarna, särskilt idag. Vi har haft rätt många minusgrader de senaste nätterna - det går åt en hel del ved eftersom vi eldar i kaminen både morgon och kväll.


Men visst var det vackert när vi åkte till Årjäng idag.




Hemma låg rimfrosten kvar hela dagen, trots blek sol mot klarblå himmel.


Chilli verkar inte ha så ont av kylan. Visserligen har han inte särskilt bråttom ut på morgnarna nu, och han kommer gärna in några timmar på dagen, så jag tror att han tycker att det är måttligt kul ute. Jag förstår honom!

Om drygt 2 veckor ska den lilla Gröna och Chilli lämnas hos Johanna, Micke och Idun för vinterförvaring. Ja - den lilla Gröna ska förvaras och Chilli ska ha vintersemester.  Det känns lite jobbigt faktiskt. Jag hoppas att han ska trivas bland tre katter (varav en är hans mamma)  och två hundar. Men å andra sidan bodde han ju med dem sina första fem månader, så förhoppningsvis känner de igen varandra och håller sams! 

18 dagar kvar..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar