tisdag 14 februari 2017

Jag måste backa


tillbaka till lördagen! Den var ju alldeles för innehållsrik för att få plats i ett futtigt inlägg. Så - fortsättning då.....

Vi lämnade stranden för att åka vidare till nästa planerade mål för dagen.
Men först gjorde vi ett litet stopp i Famagusta Old Town. 


Där var vi en sväng förra året, men den här gamla kyrkan missade vi då. (Vi har nog missat hundratals gamla kyrkor när jag tänker efter förstås.....) Så vi gick den vägen innan vi fortsatte vidare.


St. George of the Greeks Church byggdes på 1300- talet, och även om den ser ganska fallfärdig ut finns fortfarande en hel del kvar,


och man kan till och med urskilja rester av målningar här och där.
Och överallt, i springor bland stenar och högt uppe på murväggarna har växter klamrat sig fast och fortsätter växa och frodas!


Vi lämnade St. George och vandrade vidare mot bilen,


förbi torget där det verkade vara festligheter denna lördag, med mycket folk och musik och underhållning.


Så tog vi oss ut ur gamla stan och körde en stund längs den gamla venetianska muren och vallgraven som omsluter stadsdelen.


Här pågick renovering av de gamla stenväggarna, tydligen också det ett EU-projekt - vi hittade en skylt som talade om det!


Så fortsatte vi genom den nyare delen av Famagusta på väg norrut. Vi körde genom livligt trafikerade gator med mycket folk, ett enormt universitetsområde med säkert 1000-tals studenter som studerade och - tror jag - bodde på området. De verkade komma från många hörn av världen. På andra sidan den långa gatan låg mängder av affärer och framför allt caféer. Studenter måste ha många caféer att gå till, här som i de flesta andra universitetsområden i världen! 
Det tog en stund att ta sig igenom Famagusta som kändes som en ganska stor och livlig stad, men så småningom kom vi ut på landsbygden med bara några kilometer kvar till dagens sista mål - Salamis!

Och Salamis är värt ett eget inlägg.........


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar