måndag 8 mars 2021

Inte som andra



katter? Store Miss ska ut vid 6 - 7-tiden (om vi har tur!) Då brukar han hoppa på mig för att väcka mig - det känns när 7 kilo katt landar på magen på en kan jag tala om! Sedan är han borta hela dagen, kommer in  i raketfart någon gång under kvällen, hungrig som en varg (eller katt) och ska ha mat direkt. Sedan vill han gå ut igen. Eller så är han trött, och då slår han sig till ro i gästsängen. Ibland blir han borta väldigt länge. En månad är rekordet. Men det har han faktiskt inte gjort om igen - det är vi tacksamma för!


Lille Miss är inte alls lik sin storebror. Han går ut och blir borta ett par timmar - ibland hela dagen, men framåt kvällen kommer han alltid hem. Men rätt våghalsig är han - häromdagen fick vi se honom balansera längs taknocken på varvets enorma båthus. Det är högt - väldigt högt! Var han tog sig upp har vi ingen aning om. Inte hur han tog sig ner heller. Men hem kom han i alla fall....


Har han varit ute en hel dag tar han ofta en time out någon dag eller tre och stannar inne i stugvärmen. När man försöker övertala honom att gå ut en sväng backar han och tittar förnärmat:"Gå ut? Jag? Nu? Jag var ju ute igår!" Sedan hoppar han upp på överskåpen i köket och slår sig till ro där, timma ut och timma in,,,,, Han är en riktig "höjdarkatt"!


Vår inlagda chili tog slut för ett tag sedan. Den har vi saknat! Så det var lycka att hitta en påse chili i frysen - det blev tre nya burkar!


Nog för att chilifröna jag sådde har tagit fart och blivit riktigt fina små plantor, trots att de inte har fått något som helst extraljus som de egentligen behöver!


Men det lär dröja rätt länge innan det är dags att skörda förstås........


Vid stugan har vårbruket börjat. Allt gammalt skräp som blivit över efter diverse byggprojekt ska eldas upp. Det lär ta ett tag. Allt är surt och blött och brinner långsamt. Men brinner gör det! Fast man får välja eldningsdagarna - vindstilla sådana!


Nu har vi tre nya stora odlingslådor som Tommy har byggt av virke från den gamla altanen. Nu väntar vi på att få börja odla!


En riktigt fin dag fick vi idag, trots att morgonen bjöd på 8 minusgrader. Framåt dagen orkade temperaturen över nollstrecket (+2) och i solen blev det riktigt skönt! 

Idag har det äntligen hänt lite på Bengtsfors vårdcentrals hemsida! Den har jag kollat varje dag, ibland flera gånger om dagen, i ett par veckor nu, men det har alltid stått likadant: Just nu befinner vi oss i fas 1 vad gäller vaccineringen mot Covid 19. Men idag har man börjat med fas 2! Äntligen börjar man se ljuset i tunneln.........











 







 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar