måndag 21 oktober 2019

Regnet det bara öser ner


och vid Drömstugan är allt dyngsurt. Vår infart ser ut som en leråker och är såphal, så det gäller att ta det försiktigt. Vi kör inte längre upp än vi absolut måste. Men två gånger om dagen är vi där - hönsen ska släppas ut på förmiddagen. Och så ska mat och vatten fyllas på, och lite städning brukar också behövas. Höns skiter väldigt mycket. Överallt, varsomhelst. När det börjar bli mörkt och de har gått in och satt sig på pinnarna får vi åka dit igen och stänga luckan. Men i övrigt har vi inte gjort något större - den där höststädningen i trädgården får vänta tills man kan vara ute utan att bli genomblöt efter fem minuter! 


I fredags fick vi faktiskt se solen ett par timmar - det känns som om det var väldigt längesedan sist. Och termometern orkade faktiskt upp över 10-gradersstrecket!


Riktigt vackert var det på väg till Årjäng! Men nu ska det visst bli rejält blåsigt, så alla löv lär ligga på marken efter morgondagen. 


Det är rätt mycket inomhusliv som gäller. Till och med Store miss kommer in tidigt på kvällarna och slår sig till ro i soffan.


Lille miss får ännu så länge vara inne hela dagarna, han, så han blir lycklig när kompisen kommer in och han lyckas övertala honom att leka en stund. Sedan kan han också slå sig till ro........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar