torsdag 21 mars 2019

Vårflod och vårslit


Innan 10 i morse hämtade vi släpkärran vid varvschefens verkstad (som vanligt är han snäll och lånar ut den när vi behöver - det behövde vi idag) nere vid kanalen. Vårflod - det är väl ett underbart vårtecken såhär dagen efter vårdagjämningen!


XL Bygg i Årjäng nästa. Skivor till insidan hönshuset behövde vi. Isolering behövde vi. Pallar till veden behöver vi också, men inte idag egentligen. Men får man ett gäng pallar gratis så får man väl passa på, så vi lyckades få med dem också på lasset. Nu har vi ett tiotal pallar - det får räcka till att börja med. Fast vi kommer nog att behöva lika många till misstänker jag........ Skivor och isolering var däremot inte alls gratis. Jag har redan lyckats förtränga vad det kostade!


Tillbaka med lasset. Allt skulle forslas upp till växthuset där skivor och isolering får bo, i skydd för eventuellt regn. Det var rätt slitsamt, i uppförsbacke hela vägen, men det gick. Fast jackan åkte av ganska fort - det blev svettigt värre.....


Efter några timmar var allt på plats - 8 TUNGA skivor och 4 balar med isolering! Det kommer att bli ett hönshus värdigt en kung när det är klart!


Pallarna får väl klara regn och rusk. Dessutom blir de ett perfekt arbetsbord för jobbet med hönshuset.....

Fem timmars hårt kroppsarbete - när allt var klart var vi ganska slut, så dusch och middag satt perfekt. Jag skulle tro att vi sover ovaggade om inte alltför lång stund. Om vi kommer ur sängen i morgon återstår att se, för just nu har vi rätt ont överallt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar