lördag 5 januari 2019

Trettondagsafton och Parque Molino del Agua


Igår gick vill till Mercadona, den stora affären, för att ladda upp inför helgen. På söndag är allt stängt här - det är dagen då de spanska barnen får sina julklappar - de tre vise männens dag. Hur det är med öppettider på lördagen hade vi inte så bra koll - bäst att ta det säkra för det osäkra och handla redan på fredagen. På tillbakavägen tog vi vätskepaus och träffade några svenskar som vi pratade med en stund. De tipsade oss om parken nära oss. Där ligger också en restaurang, byggd som en båt.


Klart att vi måste gå dit!


En gammal tändkulemotor i en glasbur. Där fastnade Tommy en stund


medan jag gick runt och fotade lite. En fontän


framför restaurangen, Queen Mississippi. Fast den var stängd för semester, liksom en hel del andra restauranger och affärer är vid den här tiden på året. Men det gjorde inget - vi skulle bara kolla lite - inte äta!


Fontänen fortsatte i ett vattenfall


som vi följde


hela vägen.


Det var långt! Och fantastiskt vackert var det där!




Här tog vattenfallet slut. Vart vattnet tog vägen har jag ingen aning om. Någonstans under jorden kanske.....


Vi kom ut ur parken och gick vidare norrut, och plötsligt var vi alldeles nära centrum. Där finns en ställplats för husbilar - den har vi gått förbi innan. Idag var där väldigt många husbilar från många olika länder.


Ibland ser vi rätt underliga saker på våra vandringar. Som den här hunden, iklädd svarta skinnbyxor och röd täckjacka med päls...... Stackars vovve - det var väldigt varmt i solen!


Vi tog strandpromenaden tillbaka hemåt. Idag var det rätt mycket vågor. Då vaknar surfarna till liv! De var säkert 15 - 20 stycken som trotsade 15-gradigt havsvatten för att surfa på ett par vågor innan de rasade. Tur att de har våtdräkter i alla fall!


Trettondagsafton - vi åt oxfilé, hasselbackspotatis och smörstekta champinjoner. Det var riktigt gott!

Snart måste vi gå tillbaka till parken igen - vi såg nog bara en bråkdel av den idag........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar