fredag 14 december 2018

Resdag ett


I sista sekunden upptäckte vi att Chilli har vuxit ur sin transportbur. När blev han sådär stor egentligen? Som tur var fick vi låna Evas och Åkes hundbur, och de fick ta vår lilla kattbur. Det gick bra - deras hund är mindre än vår katt!
Chilli var måttligt road. Inte fick han gå ut på morgonen som vanligt. Och dessutom förpassades han in i en bur - hur kul var det? Men han slog sig till ro och sade inte ett pip under de tre timmar det tog att köra till Kvarnbolet. Duktig misse!


På vägen hamnade vi i en poliskontroll. Ja, inte bara vi, utan varenda bil kollade polisen. Det var blåsa som gällde. I vår bil var det väldigt nyktert. Hur det var i alla de andra vet jag inte,,,,,,


Bilen framför oss i kön hade i alla fall en skylt som jag gillade.....


Äntligen framme! Chilli och Sushi träffades igen - det var några månader sedan, men de verkade känna igen varandra.


Norsken, Chillis mamma, kom också in så småningom. De kände också igen varandra, fast mamma var väl måttligt road av att träffa sin numera vuxne son - hon gjorde ett fräsande och gick därifrån. Men det var uppenbart att Chilli kände igen sig i alla fall - här bodde han sina första fyra månader. Han kom mycket väl ihåg var maten serverades!
Nu får han bo här i tre månader - det ska nog gå bra!


Så kom Idun hem från förskolan, lite trött.


Men hon piggnade till efter en stund! I morgon åker hon och pappa till Tyskland för att hälsa på farmor.


Julkort från Idun till oss!

I morgon börjar etapp två av vår resa - snart dags att sova, för det blir en tidig start - vid 10-tiden går tåget till Stockholm......



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar