måndag 20 november 2017

Den är här nu.


Natten till lördag kom den, snön. Nu är väl vintern här på riktigt då,


för idag låg den fortfarande kvar, vit och kall. Termometern visade -8,6 i morse, och så värst mycket varmare blev det inte under dagen. Fast en blek sol gjorde sina försök att värma lite, och den elaka nordanvinden som vi har fått dras med under helgen hade mojnat. Alltid något.....

Det var ett par dagar sedan vi tittade till stugan, så idag var det dags. Vi måste ju kolla om fåglarna hade någon mat kvar. Det hade de. Fast solrosfröna var slut som vanligt. Och ekorren gör sitt bästa för att få vara med och dela på fågelmaten, fast när han fick se oss försvann han snabbt upp i den stora eken!


Inga rådjursspår i snön, men räven hade varit här för att se om han kunde hitta något ätbart på stället där vi ibland lägger ut ben åt honom att gnaga på. Fast den här gången fanns där ingenting, så han hade vandrat vidare in i skogen.


Vitlökslandet har fått vara ifred - djuren gillar inte bärnät. Det är tur för oss det!

Tommy hade funderingar på att ta en promenad hem från stugan, men det var lite väl kallt att gå i joggingskor. Det kanske är nödvändigt att leta fram de där vinterskorna i alla fall om det här ska fortsätta! Själv använder jag mina gamla fula scooterkängor sedan ett bra tag - jag vägrar frysa om fötterna mer än nödvändigt!


Väl inne i värmen igen tände Tommy i kaminen, och efter städning och middag (soppa och pannkakor - perfekt mat en kall dag) laddade jag ner en ny app på iPhonen........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar