fredag 13 november 2015

Fredagen den trettonde


blev - aningen otippat - firad i Drömstugan. Vi bestämde oss igår. Dels behöver båten lite extra tillsyn,  och dels längtade vi hit!
Skönheten har blivit övertäckt inför vintern. Nu ska vi bara täcka aktern lite extra. Det dröjer rätt länge innan hon ligger i sjön igen........


Under vintern har varvschefen lovat att tillverka en ram för våra solceller, så nästa sommar kanske vi är självförsörjande med ström. Det skulle vara väldigt skönt, det!


Innan vi kunde sätta på vattnet igen så var vi tvungna att skruva dit den där pluppen som man tar bort när man tömmer systemet inför vintern. Eller - vi och vi - Tommy fixade det! Dessutom fick han sätta tillbaka duschblandaren som han skruvade av innan vi åkte hem för drygt två veckor sedan. Det gick bra, och vi har vatten!


Luftvärmepumpen måste vara vår hittills bästa investering! Nu har huset stått på underhållsvärme (+8 grader) sedan vi åkte hem. I går kväll skickade jag ett sms och höjde värmen till 22 grader. När vi kom var det - just det, 22 grader! Det är ju alldeles fantastiskt vad man kan åstadkomma med små apparater nuförtiden!


Alla löv låg som en tjock matta över hela trädgården. Alla blommor var döda. Utom den här envetna saken............

Någon otursdag har det inte varit för oss idag. i alla fall inte ännu. Men nu har vi ätit middag och tagit kväll, så förhoppningsvis ska det inte hända något dramatiskt här inne i vår lilla stuga under vad som återstår av dagen............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar