söndag 14 september 2014

I väntan på valvaka


gjorde vi olika saker. Tommy ville ut i svampskogen. Jag hade gårdagens älgflugor i färskt minne och avstod. I stället tog jag en promenad till affären.


Lupiner som blommar - en gång till!

Det är inte särskilt kul att gå på landsvägen där det var en hel del trafik idag. Alla skulle nog till sina vallokaler..... Så hemvägen fick bli "bakvägen", något längre kanske, men mycket trevligare att gå! Så  mycket vackert att se, förutom alla fina hus!


Vägen


till 


badplatsen har jag inte gått tidigare, så jag tog en liten extrasväng där......


Mera fint - gamla mjölkkannor fyllda med blommor!


En del hus har fantastisk sjöutsikt!


Vandringen fortsatte genom en allé av björkar på väg mot Lugnabo.


Och så var jag hemma igen! Sex kilometer i rätt sakta mak med diverse utvikningar på vägen - det tog mig två timmar i sensommarsolen!


Strax efteråt kom Tommy från svampskogen. Han var rätt missnöjd med dagens skörd, men det blev några påsar gulingar och trattisar till frysen! Trattkantarellerna verkar lovande i år i alla fall - det fanns redan ganska mycket!

Och nu sitter vi här vid TV:n och följer valvakan och håller alla tummar vi har! Det kommer nog att bli en lång nagelbitarkväll och -natt! Just nu väntar vi på de först räknade rösterna. Enligt valundersökningarna som just har redovisats lutar det åt röd - grönt - rosa!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar