onsdag 5 oktober 2011

Tanke - beslut - och handling!


Ja, så är då processen igång! Efter en massa funderande, prat och inhämtande av uppgifter, jämförelser av ekonomiska skillnader m.m. m.m. m.m. bestämde jag mig! I årskiftet arbetsbefriar jag mig! På konferens med jobbet förra veckan meddelade jag min chef och mina arbetskamrater, och dagen efter skrev jag på min avgångssedel. Mina närmaste har följt mig i processen, så de visste redan. Och nu ramlar blanketter om pensionsansökan in, fylls i och skickas tillbaka allt eftersom. Det mesta är klart!
Nu återstår diverse andra detaljer, som att gå ur A-kassan (jag lär väl inte bli arbetslös under de knappt 3 månader som återstår....), sälja bilen, säga upp tidningen, som kostar alldeles för mycket för en nybliven pensionär (och förresten kan man läsa nyheterna på nätet!), och en del andra detaljer som jag kommer på efterhand. Och dagarna rullar på.........I skrivande stund har jag 32 arbetspass kvar - det sista gör jag på annandagsnatten. 
Så  - kanske det är läge för lite firande på nyårsafton..........Så nu ska jag alltså bli livsnjutare på heltid. 
Nu väntar jag bara på en massa lyckönskningar, hurrarop och grattiskramar...........

7 kommentarer:

 1. GRATTIS !till ett klokt beslut! Jag tycker du ska fira redan nu, ut och köp champagne! Kram

  SvaraRadera
 2. Grattis :-) Håller med B-M, men köp två flaskor ;-) Kram Yvonne

  SvaraRadera
 3. GRATTIS Marie-Anne! Hoppas att det blir precis så där bra som du föreställer dig!

  Kramar från Ingela

  SvaraRadera
 4. Grattis till en underbar och alldeles säkert välförtjänt tid!!!

  SvaraRadera
 5. Grattis och Lycka till med nya livet!!

  SvaraRadera
 6. Klart att det ska firas! Det blir en alldeles speciell nyårsafton! Synd att vi inte sparade din ryska champagne...men vadå...det finns ny att köpa på "Flaskposten"!!
  Grattis och kram till ditt kloka och välgenomtänkta beslut!

  SvaraRadera
 7. Grattis Morsan!!! Äntligen!!! Avundsjuk är jag, det är en stund kvar tills jag kan börja räkna dagar... men skulle jag försöka så skulle det bli runt 5520 dagar, låter så mycket så jag tror jag låter bli.
  men när jag blir statsminister så ska pensionssystemet göras om... man räknar helt enkelt ut hur många arbetstimmar ett normalt arbetsliv består av, och när man har gjort sina timmar då kan man gå i pension. Då hade jag kunnat gå samtidigt som dig:) man hade sluppit problemen med svartarbete också på det sättet, alla hade velat tillgodoräkna sig sina timmar... Grattis än en gång, jag älskar dig och önskar dig allt gott!

  Son

  SvaraRadera