söndag 6 juni 2021

Händelserika dagar.....


Vid stugan exploderar det. Den där pionen som inte har blommat på flera år har stora knoppar........


Vad skulle vi göra utan goda grannar? Jeanette kom och rensade land. Det gjorde hon dagen innan också. Och en dag till. Och Kenneth körde över vägen med sin åkgräsklippare och klippte allt han kom åt. Tusen tack!


På torsdag kväll såg Tommys ben inte så bra ut - jättesvullet och rödlila var det, hela vägen ner i foten. Såklart att man blir orolig. Blodpropp? Infektion? Det var bara att ringa 1177. De skickade mig vidare till larmcentralen och det hela slutade med att en ambulans skickades hit för att bedöma läget. Den var på plats efter en kvart, och ambulanspersonalen tog beslutet att köra Tommy till NÄL. Det var bara att packa det viktigaste och vinka hej då!
Väl framme fick Tommy ligga på akuten större delen av natten. Då jag nästa dag till slut fick prata med en sköterska hade de tagit alla prover som går att ta plus några till! Allt såg bra ut - ingen blodpropp, inga tecken på infektion, så han skulle få åka hem. Fast så blev det inte den här dagen.........


Jag åkte till stugan som vanligt. Där blommade morgonstjärnan,


rörösyrenen


och camassian.


Lilla landet var rensat och klart, och pionerna har knoppar.


Vid 17-tiden ringde Tommy - det blir ingen hemresa dag! Det finns ingen ledig sjuktransport, så han måste stanna kvar tills lördag morgon! Jag fick roa mig med att sitta ute på balkongen till sent och titta på svalorna som svärmar runt här varje kväll!


På lördagen kom han äntligen iväg i alla fall! Vid 12.30 var han tillbaka hemma igen, minutiöst genomgången och friskförklarad (nåja - kanske inte riktigt frisk ännu, men inga allvarliga problem i alla fall - nu ska det bara läkas!)


När Tommy väl var installerad hemma och vilade efter ett par sömnlösa dygn gick grannen och jag bort till Optimistens lanthandel för att vara med och fira deras 30-årsjubileum! Där vankades kaffe och tårta och underhållning - så mysigt!


En hel del folk hade hittat hit


och fikade och lyssnade på musik av alla de slag!


En riktigt mysig dag! Och vilket fantastiskt väder! Men så är det nästan alltid när Optimisterna håller igång!


Söndag morgon, och fortfarande sommarvärme. Kaffe på balkongen smakar alldeles underbart klockan 7 på morgonen! Båda har vi sovit som barn efter ett par mer eller mindre sömnlösa dygn!


Ja - så är det ju nationaldag också..........























 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar