måndag 12 augusti 2019

Gott och blandat


Det skulle visst bli regn häromdagen. Det blev det inte, så vi tog en sväng ut på sjön. Vindstilla och varmt, varmt!


Dagen fortsatte på samma sätt, så vi tog det lugnt för en gångs skull och beundrade allt som blommar i trädgården. Pelargonerna är fantastiska denna omväxlande sommar!


Alla dagar är sannerligen inte lika ljuvliga. Då får man hitta på något annat än en stilla båtfärd. Lägga in den första chilin till exempel.....


På lördagen var det dags för årets händelse i Dalsland - kanotmaraton! Vi åkte lill lägenheten och tittade på evenemanget från balkongen. Här paddlar de iväg, ungdomsklassen, de som bara ska paddla 21 kilometer. Övriga paddlar 55! Fast lite otur hade de idag - en del regn (går väl an) och en väldig massa vind - från fel håll. Motvind på Lelång är ingen hit, särskilt inte när man redan har paddlat över tre mil. Det var rätt många som gav upp och vände tillbaka till Gustavsfors när de hade passerat Smalsundet och kommit ut på öppet vatten........


Så försvann sommarvärmen och vi började med nästa projekt - altanen. Fort går det inte - alla brädor ska oljas och laseras mellan regnskurarna, och torktiden blir lååång. Men den där biten framför dörren ska väl förhoppningsvis bli klar snart - just nu är det lite jobbigt att gå ut och in!


Äter man upp en hel lång kopparorm alldeles själv blir man mätt och trött. Då kan man vila på bänken tillsammans med kompisen (som inte ens fick smaka!).


Dagens stora händelse - besiktning! Som vanligt höll jag mig på utsidan och väntade på domen.


Nåja - vi måste dit en gång till - bromsarna drar snett. Men det kunde varit värre..... Tror att vi kan rulla ett år till med den trogna lilla Gröna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar