lördag 6 augusti 2022

Duvhöksattack!

 




Nog är de vackra, våra hortensior! Jag skulle vilja ta med dem när vi ska flytta, men det kan jag nog glömma.........


Tråkigt nog har allt regn gjort att några blommor har brutits av. Men de är ju vackra som snittblommor också!


Så har de kommit och börjat slå ut, stormhatten!


Så bestämde Tommy att det var dags att skörda vitlöken. Den har börjat vissna ner och verkade ganska klar för skörd. Nu hänger den i taket på boden och ska torka innan den får flytta till lägenheten och försörja oss med vitlök ganska länge. För det blev en hel del faktiskt!

Idag tog vi en tur till lägenheten med fullastad bil - en hel del ska in i förrådet och en hel del ska till lägenheten. Det tar sin lilla tid att flytta från stugan....... Det tog en stund innan vi var klara, men efter ett par timmar var vi hemma. 

Synen som mötte oss var inte rolig. En stor duvhök satt i nättaket till hönsgården och försökte ta sig loss. Det lyckades den med innan vi hann fram, och den flög iväg och satte sig i ett träd i närheten. Inne i hönsgården var det totalt kaos. En av hönorna låg död. Tuppen hade gömt huvudet under hönshuset och spelade död. De två andra hönorna hade gömt sig, en inne i hönshuset och en bakom en plåt som stod lutad mot väggen på utsidan. Duvhöken hade tydligen störtdykt rakt ner mot nätet vi har ovanför hönsgården och gjort ett stort hål som den kom in igenom.Det trodde vi aldrig!

Den stackars hönan som var kvar ute lyckades jag få in så småningom, så just nu sitter två hönor och en tupp på golvet i hönshuset, chockade. De går väl knappast ut i morgon. Höken har kretsat ovanför oss rätt länge - vi får bara hoppas att han inte gör ett nytt inbrytningsförsök. Några bilder blir det inte............









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar