lördag 8 maj 2021

Äventyrsdag


Det blev en tidig morgon. Vem kan sova när man ska göra en stor affär? Den lilla Gröna börjar bli på fallrepet - ny kamrem kostar mycket, och snart är det dags. Lika bra att investera i ny bil innan hon rasar ihop! Store Miss behagade komma ner från sin sovplats på vinden och roade sig själv och oss med att jaga mimimyror under bordet på morgonen!


Strax efter 9 var vi på väg mot Hammarö, Karlstad. Ljuvligt väder var det, sol och nästan alldeles vindstilla. Det skulle ändras under dagen...........
Resan gick bra (tack Gunvor för reseinstruktionerna - det funkade utmärkt) och redan strax efter 11 var vi framme. Efter alla praktiska detaljer (meddela ägarbyte, teckna försäkring och - inte minst - betala och få kvitto) var allt klart och vi kunde starta resan hemåt - med två bilar.


Ny bil: En Opel Corsa, årsmodell 2012. Gammal bil: En VW Polo, årsmodell 2001. Nu är vi ägare till två bilar. Men den lilla Gröna ska snart gå i pension. Fast först ska vi klara av besiktningen. Kanske att någon vill ha henne som semesterbil eller så? För fortfarande går hon ju väldigt snällt!


Nya lilla Röda gick som en klocka hela vägen hem, och Tommy, som fick köra, var väldigt nöjd. Fast ett riktigt skitväder råkade vi ut för - inte en gång, utan två på vägen hem. Regn, blåst, hagel och åska i kvadrat! Det var så illa att jag fick köra åt sidan och stanna ett par gånger för jag såg absolut ingenting. Men hem kom vi till slut!


Nu står det ingen liten grön bil på infarten längre - nu står där en lite större röd!


Det blev en intensiv dag, och nu är vi lite trötta. Men ett glas vin att skåla i på utsidan i solen fick det bli!











 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar