söndag 28 februari 2021

Alldeles ljuvligt


har det varit hela helgen! Strålande sol och 10 - 12 plusgrader - riktigt äkta vårväder! Då vill man vara ute! Vi åkte till stugan för att se om det var något vi kunde börja fixa lite med....


Men trots att tjälen inte har släppt på långa vägar ännu så var det inte någon bra idé att försöka köra in på vår egen infart. Den är alldeles lerig och sönderkörd, och risken var alldeles för stor att vi skulle fastna och bli sittande där, så vi lånade grannarnas infart!


Lite märkliga grejor händer under vintern. Torkvindan ligger på marken. Undrar hur det gick till? Kan det vara en älg som har vält den? Eller...... Underligt är det. 
Inte nog med det - vår ytterdörr gick inte att öppna. Den satt fast. Det verkar som om det nya altanvirket har rest sig. Kan det bero på tjälen? Nåja - med lite kraftiga inbrottsverktyg lyckades vi få upp den till slut!


Inte blev det så mycket gjort denna ljuvliga fredag. Det var alldeles tillräckligt att bara sitta där i solen utan att frysa


och vänta på sommaren som ska komma!


Ett par duvhökar seglade över oss - fina mot den knallblå vårhimlen! Tur att inte våra hönor var hemma.....


Idag varvade vi lite vårarbete med damernas sprintfinal (som ju gick väldigt bra!). Tältet har klarat vintern tack vare att vi har sopat bort snön allt eftersom. Men nu var det dags att öppna upp och vädra ut ordentligt, för det dröjer inte länge innan det är dags!
Dessutom flyttade vi båtintedningen från stugan, där den har tillbringat vintern. Tommy har slipat och lackat alla lösa delar ett antal gånger, men nu får det vara bra - nu får båtdelarna stå i verkstan tills det är dags för sjösättning. Inne i stugan ska vi fräscha upp en del har vi tänkt - då behöver vi lite svängrum!
Ja - och så röjde jag ur hönshuset. Allt löst åkte ut, och nu ska det dammsugas, skuras och så ska väggarna därinne få en omgång färg. Hönsgården ska krattas och snyggas till, och pallkragarna ska få det där vi krattar upp. Oj vad det kommer att växa!


Det blev några timmar med vårarbete i solen idag - så skönt! Nu väntar vi på att isen på Lelång ska ge sig och försvinna!










 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar