måndag 27 maj 2024

Två månader


har vi varit hemma! Spanien känns ganska avlägset nu.....
Men tid att uppdatera bloggen har jag haft ont om! Hela april försvann i allt som skulle göras - läkarbesök, tandläkarbesök och andra trista nödvändigheter. Det blev inte roligare av att frosten hängde i nästan alla nätter hela månaden. Dagarna var lite bättre. Men inte mycket. Några få plusgrader i bästa fall. Väldigt oinspirerande att försöka börja med vårbruk faktiskt.


Men bland det allra första vi gjorde när vi kom hem var att åka till Johanna och hämta hem våra katter! Det var lyckliga! Lille Miss gick över hela lägenheten som en dammsugare och kollade så att allt var som det skulle. Sedan tog han en liten sväng på utsidan och kom snart in, trött och nöjd!


Store Miss rusade I vanlig ordning direkt till balkongdörren och krävde att bli utsläppt NU! Efter några timmar kom han tillbaka, nöjd med att hans revir fortfarande var hans!


I Spanien satte vi tomatfröer som tog sig och växte alldeles väldigt. När det var dags att åka hem skar vi av topparna och lyckades frakta dem hela vägen. De fick snabbt nya rötter och planterades i krukor i väntan på att det skulle bli väder för utplantering. Det fick de vänta på ett bra tag.......


Mellan varven snöade det - igen! Den har vintern skulle visst aldrig ta slut. Tur att vi slapp större delen av den......


Vitlöken som Tommy satte i höstas kom upp fint. Dags att plantera gul och röd lök, och så småningom potatis.


Och så skulle ju båten fixas innan sjösättning.


Nu ligger den på plats igen!


Ved behöver man! Det har vi nu - tre kubik, och mer är på gång. Det blir skönt att ha frampå höstkanten när kvällarna bli kyliga igen. Men nu i maj har vi haft ett fantastiskt sommarväder - nästan i varmaste laget för att stapla ved!


Men vem klagar? Inte vi i alla fall!


Missarna höll oss sällskap medan vi jobbade (och ibland tog en paus i skuggan!).


Nu har tomaterna stått ute ett tag och har tre tomater och en hel massa blommor! Det blir spännande att skörda - vad det är för sort har vi ingen aning om! Tills vidare har de sällskap med ett gäng minipenséer, men de lär väl drunkna i tomatgrönskan ganska snart.....


Lök och potatis växer så det knakar, och varje morgon får de vatten - det har behövts på sista tiden. I krukorna växer gurka och dahlior som snart ska få flytta till framsidan och vår nyanlagda gräsmatta!


Viloplats med utsikt........


Och så börjar lupinerna slå ut! Ja - jag vet att de är invasiva och borde utrotas, men de är ju så fantastiskt vackra! Vad vore slutet av maj utan hav av lupiner i olika färger?

Idag kom äntligen det efterlängtade regnet - blixt, dunder och skyfall! Nog behövs regnet, och några dagar lär det hålla på. Då slipper vi vattna våra odlingar, och all växtlighet blir glad!
Sedan hoppas jag att solen och sommarvärmen kommer tillbaka igen.......

























 

1 kommentar:

  1. Kul att läsa din blogg igen. Nu ser jag fram emot att ni kommer till Rörö så vi får träffas och ”skvallra” lite som förr🥰

    SvaraRadera