torsdag 22 augusti 2024

Familjejuli


Varje år i juli - det är då vi absolut träffar familjen - i alla fall stora delar av den. Inte så konstigt - det är ju då de flesta är lediga. Inte som vi, som är lediga året runt......
I år hade vi planerat ett besök på Rörö tillsammans med Johanna och Idun. Vi började prata om det redan förra sommaren, och i år blev det av! Johanna fick återuppleva sin barndoms somrar, och fick visa Idun alla sina ställen från förr. Och så fick de båda träffa alla Johannas fastrar med respektive, samt en och annan kusin! Det blev en intensiv vecka vill jag lova!


Vi fick förstås också träffa alla och se Rörö igen efter vår flytt för åtta år sedan.  Rörö var sig ganska likt. Fast tiden gick förstås alldeles för fort, så vi måste nog åka tillbaka igen snart, för vi hann ju inte med allt!


Tur att Gittan och Lasse har plats - där bodde vi på övervåningen i nästan en vecka!


Parken. I fint väder!


En och annan vovve träffade vi förresten också. Idun och Jolly kom bra överens.....


Systrar....... Fika blev det både här och där!


Nöjd. Solbränd.


Busig!


Krabbfiske. Det är ett måste när man är på Rörö! Fiskelyckan var väl sådär, men vad gör det? Det viktiga är att ligga på mage på bryggan och spana ner i vattnet och se de där krabborna. Råkar man få upp någon så får den snart åka i igen.


Morfar tittar på och kommer förstås med goda råd!


En av höjdpunkterna: En räkburgare på Röröboa! En jättelik räkmacka som Idun lyckades trycka i sig. Det blev inget kvar till morfar.........


Så blev det dags att åka hem. Men vi kommer tillbaka.........

Familjejuli tog inte slut där. Fortsättning följer........
















 

1 kommentar: