torsdag 16 april 2020

Utflytt och liten buse


Nu har Spanientomaterna vuxit färdigt inomhus - dags att flytta ut i växthuset! De fick en bra start redan i december i värmen söderut. Men så blev de halshuggna och fick åka resväska i två dygn. De klarade den pärsen. Sedan dess har de (ganska snabbt) fått komma i ny jord och har vuxit väldigt mycket, blommat och börjat sätta frukt. Då borde de ju klara den här flytten också, trots nattfrostvarning!


Alla våra pelargoner klarade vintern utan en vattendroppe på över tre månader. Sedan blev de brutalt nedklippta och fick så småningom ny jord och belönade oss med att växa alldeles väldigt mycket. För mycket för att det ska vara trevligt att ha dem inne längre. Så de fick också flytta ut idag.


Så - alla ute! Så småningom kommer de att få lite nya kompisar som fler tomater, chili, gurka och - förhoppningsvis - ett par meloner, men de får stå på tillväxt i lägenheten ett tag till. 
Nu hoppas vi att de klarar första natten med hjälp av värmefläkt och långbrinnande ljus.......


Lille Miss lever rövare på utsidan större delen av dagen. Nu har han kommit hem med sin första mus. Den var väldigt rolig att leka med. Men äta - nej!


Hönsen bryr han sig inte ett dugg om - han låtsas att han inte ser dem ens. Men hönsgården och hönshuset tycker han är ganska intressant, i alla fall när inte hönsen är där....


Undra på att han är trött på kvällarna! Han orkar knappt leka med Store Miss mer än en liten stund innan båda slocknar, antingen i soffan eller i vår säng.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar