fredag 24 april 2020

Rosor och chili. Och lite annat........


Coronaviruset är i högsta grad närvarande i vår vardag, trots att vi (än så länge) inte verkar ha det nära oss. I alla fall inte vad vi vet. Fast säker kan man inte vara, så som vanligt är vi försiktiga. Men det överskuggar det mesta ändå. Radio, TV, sociala medier och alla slags nyheter översvämmas av viruset. När ska det ta slut? Ingen vet....... Fast en del har egna lösningar på problemet - galningen på andra sidan jorden (ja, Donald Trump menar jag förstås) uttalade sig igen. Nu hade han nya förslag på lösningar av virusproblemet! Man skulle väl kunna injicera desinfektionsmedel i lungorna och liksom städa dem inifrån? Eller kanske ljus in i kroppen skulle hjälpa? En överläkare på Danderyds sjukhus föreslog att Trump skulle hålla sig till affärer istället för att försöka sig på att vara läkare - en livsfarlig sådan! 
Jag läste detta i morse och var helt övertygad om att det var någon som skämtade, men icke - det var alldeles sant!
Ja - vad ska man säga?  Ska han fortsätta vara en av världens mäktigaste män länge till?


Dalsänningen i tisdags.......


Tommy blev både intervjuad och plåtad!


Trots Coronavirus - här går livet vidare ungefär som vanligt. Idag inhandlade vi rosor att sätta i landet framför ytterdörren.





Och så några chiliplantor till........


I växthuset växer det så det knakat! Min födelsedagsblomma (snart 2 år gammal) har stuckit iväg alldeles väldigt,


och chiliplantorna verkar ha klarat utplanteringen. Ett par av dem har redan knoppar....


Nu väntar vi bara på att pelargonerna ska kunna flytta ut och gurka och melon ska flytta in - sedan är allt som det ska i växthuset! Men fortfarande kör vi med värmefläkt och ljus på nätterna för säkerhets skull!


Lille Miss har fullt upp dessa dagar! Nu har han kommit underfund med att det är väldigt kul att klättra i träd. Och i eftermiddags hittade jag honom i sovrummet där han lekte med en död näbbmus. Han blev lite sur när jag tog den ifrån honom. Hönsen blev desto gladare när jag slängde ut den - de slogs om den!


Nu är det där landet framför dörren snart klart. Kanske vi kan plantera våra rosor i morgon då.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar