lördag 30 juni 2012

Dalslands kanal dag 2


Ja, jag vet att jag ligger efter - flera dagar - men vad gör man utan ström? Datorbatteriet räcker inte så länge, framför allt inte när man använder iPhonen (som fungerar) i stället för Telias mobila bredband (som inte fungerar). Batteriet dras ur mycket snabbare......Så allt jag har varit med om kommer med viss fördröjning. Men......den som väntar på något gott.................

Andra dagens morgon blev vi ivägkörda av en brysk slussvakt som tyckte att vi låg alldeles fel vid Buteruds väntbrygga. Dessutom skulle det komma en båt 10 minuter senare........Så det var bara att lossa förtöjningarna och dra iväg - utan frukost. Fast vi hann med en kopp kaffe.........


Frukosten fick vi ta på väntbryggan i Håverud, för där skulle vi få vänta på en passagerarbåt på väg norrut. Det passade ju alldeles utmärkt! Ytterligare en kopp kaffe och ett par mackor i solen, med utsikt över akvedukten - strålande!


På väg så småningom............


......med tampen redo - alltid redo!


Ibland behöver man hålla emot med fötterna också! Denna stora båt!


En bit ner - och tittande uppåt. Man känner sig rätt liten kan jag säga...........


Stor publik hade vi, hela vägen ner genom Håverudsslussarna. Och oj vad mycket bilder de tog, alla våra glatt vinkande åskådare! Kanske vi hamnar i nästa års broschyr - "Dalslands kanal 2013"!
I vackra Håverud stannade vi ett par timmar för att bunkra mat och ström. Dessutom passade vi på att äta en sen lunch/tidig middag på restaurang. Födelsedagsmiddag f.ö. - som Per-Erik bjöd på!


Sedan gick färden vidare genom slussarna i Upperud och Köpmannebro innan vi fastnade vid en järnvägsbro. Där tog vi oss inte igenom, så vi fick ringa och be om broöppning. Det skulle ske om en halvtimma. När vi väntat en och en halv timma fick vi ringa igen.


Uppenbarligen hade de glömt av oss! Men sedan gick det snabbt - bron öppnades efter några minuter och vi kunde ta oss vidare till vår planerade övernattningsbrygga. Fast under all väntan hade vi det rätt mysigt i kvällssolen!


Precis vid mynningen ut till Vänern lade vi till. Vad stället  heter vet vi inte, men från och med nu heter det Vrakholmen har vi bestämt. Ett vrak i kvällssol..........


Länge satt vi där på bryggkanten och diskuterade och funderade kring livet och döden, religion kontra filosofi..............Vi kanske inte löste livets gåtor, men vi hade många bra funderingar!

Och sedan vart det nästan natt, och vi som ska ut på Vänern i morgon!
Dags att sova.............



2 kommentarer:

  1. En fin och lyckad resa förstår jag - men det är skönt att ni är hemma igen!

    SvaraRadera
  2. Tack för härliga bilder!

    SvaraRadera