tisdag 19 april 2022

Och så kom påsken. Och våren!


Jag har ägnat några dagar åt att städa Drömstugan medan Tommy har koncentrerat sig på utsidan. Nu är insidan klar för inflyttning närhelst vi får lust! Ja - rummet där alla blommor står på tillväxt återstår förstås, men det får vänta tills vi kan förflytta dem ut i växthuset. Det blir väl som förra våren kan jag tro - värmefläkt igång nattetid.. För fortfarande har vi de där eländes minusgraderna på nätterna!


Den första vitsippan hittade jag på långfredagen! Det var väl inte så varmt då direkt, men allt eftersom helgen gick blev det allt varmare och soligare!


Påskris förstås.......


Påskaftonen blev en solig och skön dag, som gjord för att plantera våra nyinköpta penséer. De tål i alla fall några minusgrader, så det ska väl gå bra. Om de nu får vara ifred för rådjuren förstås......


Så - nu är det vår vid Drömstugan!


Äntligen försvann det sista av den där snön som rasade ner för några dagar sedan. Dags att sätta upp tältet till växthuset!


Så kunde vi ta bort löv och granris från rosorna, och några dagar senare gick det bra att klippa ner dem efter vintern, för nu har björkarna musöron!


Löken planterad. I år har vi mycket lök. Faktiskt väldigt mycket lök. Faktiskt så mycket lök att vi kommer att vara självförsörjande i minst ett halvår. Ja - om den nu växer som den ska förstås. Och om den får vara ifred för grävlingen som förstörde halva skörden förra året. Men det ska vi nog se till att inte det händer igen!


Mycket utejobb har det blivit den här helgen - den första vårhelgen i år. Och lite påskmat blev det också mellan varven. 

Vårvädret fortsätter några dagar till. Kanske det börjar bli dags att flytta till sommarboendet........













 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar