tisdag 26 april 2022

Dags


att flytta tyckte vi! Så i lördags gjorde vi slag i saken och förflyttade oss själva, diverse grejor samt två katter i omgångar. Där gick den dagen. 



I år har vi ETT ställe att odla på, och det stället är numera inhägnat. Efter en tidig attack från det förbaskade odjuret (grävlingen såklart!) som grävde upp de nysatta lökarna på natten efter att Tommy hade planterat dem tyckte vi att det var bäst så. Kanske att rådjuren inte heller gillar nät på nosen. Hittills har i alla fall inga obehöriga tagit sig in!


Att ha blommor på tillväxt inomhus är ingen hit. Man får ju inte plats själv i vår lilla stuga. Alltså fick de åka ut i växthuset!


Där är ju gott om plats just nu, så


varför inte inhandla sommarens pelargoner och placera dem på samma ställe? Det gjorde vi. Det lär väl dröja rätt länge innan vi vågar flytta ut dem förstås. Men tills vidare står de bra här. Och är det risk för nattfrost får de extravärme från fläkten. Hittills har det gått bra........


Trädgårdsnejlikor tål en hel del frostgrader, men grävlingsangrepp tål de definitivt inte! Alltså täcker vi dem varje kväll tills vidare..........

Så var vi på plats för sommaren då, alla fyra. Våra missar kände förstås igen sig och älskade att komma tillbaka. Fast lite stökiga har de varit på nätterna - båda envisas med att sova i sängen och varje morgon väcker Store Miss oss genom att hoppa på oss! Eller morgon och morgon - vid 4 - 4.30-tiden. Jag försöker att inte låtsas om honom, men det är rätt svårt. Det brukar bli Tommy som ger upp och går upp och släpper ut honom!









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar