torsdag 6 januari 2022

Marknad?


På onsdagar är det marknad i La Mata - så även den här onsdagen, trettondagsafton. Vi tog bussen till centrum - våra ben orkar nog inte promenaden både tur och retur. På bussen var det väldigt lite folk, så inga problem att hålla avstånd där inte. Dessutom har alla munskydd - det gäller så fort man kommer inomhus och även utomhus om det är svårt att hålla avstånd.


Men gå på marknad och trängas - nej, det blir inget med det. Vi nöjde oss med att studera det hela från behörigt avstånd och kunde konstatera att marknaden hade ändrats en del sedan vi var här sist. Nu stod stånden på långt avstånd från varandra och marknaden sträckte sig över fler gator än den har gjort förut.  På torget stod "julgranen" kvar......


Det var väl inte bästa vädret idag direkt. Ganska molnigt - det kan man väl leva med förstås.


Och solen tittade i alla fall fram då och då.......


Men oj vilken blåst! Säkert 20 sekundmeter i byarna, och det var jobbigt att gå hela vägen hem. Sanden yrde och trängde in i ögon, näsa och mun! Då är det bra med munskydd!


Sist vi var här höll de på att renovera strandpromenaden. Nu var allt färdigt. Jättefint blev det!



Rätt möra var vi när vi äntligen var hemma, så resten av eftermiddagen tillbringade vi på altanen med varsin ljudbok i öronen innan solen började försvinna och det var dags att gå in.


Och klara dagar har vi samma ljuvliga kvällsfärger över havet - varje kväll!

















 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar