torsdag 7 oktober 2021

Lamm. Och mera lamm......


En av mina systrar, Sanna, har får. En massa får. Har man en massa får så får man en massa lamm. Alla lamm kan man inte behålla, så häromdagen åkte bagglammen till slakt. Vi hade beställt en låda lammkött, och idag var det dags att hämta den i Rölanda.


Lammlådan lastades in i bilen, och efter en långfika och en massa prat (herregud - vi har ju inte setts på två år tack vare det förbaskade viruset!) tog vi en kort promenad över vägen för att hälsa på hönsen och fåren. De tre duktiga vallhundarna följde förstås med - Bailey, Pärlan och Jax. Taxarna fick stanna kvar i hundgården. De tyckte nog att det var otroligt orättvist........


Hönsgården. Två tuppar som kommer överens och en salig blandning av hönor (som inte alltid kommer överens.....:)


Vovvarna fick visa vad de kunde och lyckades lätt få alla fåren dit de ville - fram till Sanna! Så duktiga hundar!


På tillbakavägen tog  vi en sväng till kyrkogården så jag fick sätta en blomma på mammas och pappas grav . Det var också längesedan sist. Tur att jag har systrar som bor nära och sköter om graven! 


Hemma igen. Det fanns väldigt mycket godis i den där lådan! I morgon blir det lammfärsbiffar! Resten har åkt in i frysen....... Härligt att ha kött från glada lamm som har sprungit ute på åkrar och ängar sedan de föddes i våras!


Men inte bara fick vi en massa lammkött med oss hem - varsitt lammskinn fick vi också, från Sannas egna lamm! Tusen tack - de är alldeles ljuvliga och ligger nu i våra nya fåtöljer där vi kan njuta av dem varje kväll!















 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar