måndag 16 augusti 2021

Lite höstigt........


.....börjar det bli. Kvällarna mörknar allt mer, och när jag stupar vid 22-tiden är det redan kolsvart. Höstfloxen blommar praktfullt, men våra stackars rosor gillar inte alls allt detta regnande - de slokar och knopparna orkar inte slå ut utan ruttnar istället. Ska vi få någon mer sommarvärme, eller är den redan över för i år? 


Drakmyntan är väldigt sen, men nu kommer den äntligen!


De enda som tycks opåverkade av allt regn är tagetesen i blomlådorna! 


Tur att vi har växthus i alla fall - där växer allt som ogräs! Fast morötterna far nöja sig med en pallkrage förstås...... En hel del blir det att ta vara på. Men när jag har lagt in tillräckligt med saltgurka och ättiksgurka delar vi med oss av överflödet till de grannar som vill ha. Chili har vi väldigt gott om, och ännu är säsongen långtifrån över - många till ska mogna! Eller så får jag lägga in dem omogna - det går också bra. För mycket inlagd chili ska det bli!


Det har som sagt regnat en hel del. Eller väldigt mycket faktiskt. Det är tre veckor sedan vi var i svampskogen sist - då var det så torrt att det knastrade, och inte en enda kantarell såg vi till. Nu måste det väl ändå ha kommit svamp! Tja - det vi hittade räckte till varsin kantarellmacka när vi kom hem.......


Men vädret var i alla fall riktigt fint, och skogen var vacker, och ljungen blommade........


Idag fick vi vakna tidigt och ringa bilverkstaden i Årjäng! Det lilla Röda eländet läcker kylvatten har vi upptäckt - inte så himla bra! Hur fort hon läcker vet vi inte, så det fick bli ett stopp halvvägs för att kolla vätskenivån. Medan vi väntade på att hon skulle svalna lite beundrade vi utsikten vid badplatsen i Breviken.


Så himla fint!

Den lilla Röda blev inlämnad för att kollas i morgon eftermiddag. Nu hoppas vi bara att det inte handlar om något allvarligt (och dyrt!) fel! Det får vi förhoppningsvis veta i morgon.

Snälla grannen plockade upp oss i Årjäng och körde oss hem. Nu är det bara att vänta på domen då.....


Tommy tog på sig stövlarna och gav sig av in i skogen hemma med en krycka i hösta hugg. Ett par timmar senare kom han tillbaka, rätt slut efter en tröttsam promenad i hopplös terräng. Det kanske var att ta i lite...... Men han sover säkert gott i natt!

Själv tog jag en annan skogspromenad i lite lättare terräng i hopp om att hitta lite kantareller. Och det gjorde jag! Inga mängder förstås, men nog blev det varsin macka även idag!

















 

2 kommentarer:

  1. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK

    SvaraRadera
  2. Finansiering eller kredit brådskande och pålitlig

    Hej
    Inom området ekonomi investeringar och lån mellan individer specialiserade erbjuder jag mina tjänster till alla människor av god karaktär och framför allt för att kunna uppfylla sina åtaganden. Jag klättrar i följande områden:

    Personligt, Konsolidering, Omorganisation, Kommersiellt, Student, Bilar, Övrigt/Övrigt, Företag, Jordbruk, IT, Immaterialrättstjänster för företag, Industrimän, Konstnärer, Mode, Medicin, media, bolån, fastigheter.

    För annan ytterligare information, tveka inte att kontakta mig.
    E-post: igroupe362@gmail.com
    Tack

    SvaraRadera