måndag 23 augusti 2021

Iduns lilla hus


Nåja - litet och litet. Ganska stort är det allt, det nya huset.




Fast det finns faktiskt ett litet hus också - den nymålade gula lekstugan som är bara Iduns. Dessutom med tillhörande utedass i miniformat. Så himla gulligt!


När man ska sova över för första gången i nya huset måste man få en blomma. Så det hade vi med till Idun


och till mamma! Den här helgen skulle de sova över för första gången i husets enda säng. Väldigt spännande var det! Tommy och jag fick campa, vi, i husvagnen som står på gården. Där sov vi väldigt gott.


Ska man ha mat så får man åka till byn och äta på pizzerian, för köket är inte färdigt ännu. Men pizza är gott, så det går alldeles utmärkt!


Frukost lyckades vi fixa i alla fall. Det funkar fint att koka ägg och gröt på vedspisen.


De eluttag som finns här just nu sitter rätt högt, så uppfinningsförmågan sattes på prov. Två stolar på varann, så var det lilla problemet löst! Fast man fick passa så att inte hela härligheten vältes av lekande barn och hund!


Här finns många uthus att undersöka. Och väldigt mycket intressant att upptäcka på insidan. Här står en gammal Grålle (traktor för den som inte vet vad en Grålle är!) från 1950. Den fungerar visst inte. Men kanske kan man få igång den om man är lite händig på motorer? 


En traktor till i ett annat uthus. Den fungerar! Tommy var ganska intresserad.......


Tur att det fanns gott om ved, för vi fick elda väldigt mycket i både vedspis och kamin för att få upp värmen så att Idun och mamma inte skulle frysa sin första natt i nya huset!




På lördagen åkte vi till Norrqvarns restaurang för att äta födelsedagsmiddag. Tommy fyller år, och det måste firas (en dag för tidigt visserligen, men det går också bra).


Vi fick ett bord ute i solen - så fint, alldeles intill Göta kanal nära en av slussarna. Där fanns en del att upptäcka tyckte Idun.......


I väntan på maten


kan man väl busa lite


innan den där hamburgaren äntligen kommer!


Födelsedagsbarnet fick en lokal öl till maten. Den smakade visst väldigt bra!
Det gjorde maten också!
Mätta och nöjda åkte vi tillbaka och tillbringade kvällen vid vedspisen i köket med lite vin och en hel massa tända ljus. Fast Idun somnade ganska fort och sov gott hela natten i nya huset!


Så var det de hemresedag. Oj vad tiden går fort - alldeles för fort! Men innan vi fick åka måste vi förstås äta prinsesstårta!

Nästa gång vi kommer har det nog hänt en del i huset.........






















 

1 kommentar:

  1. I keep listening to the reports speak about getting free online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you advise me please, where could i find some?
    Sarah Berger

    SvaraRadera