onsdag 1 januari 2020

Nyårsmiddag


Det såg aningen hotfullt ut över havet när jag kom upp vid 7-tiden på nyårsaftons morgon,


men när solen väl kom upp försvann de mörka molnen och vi fick en strålande fin dag som vi njöt av på altanen, klädda i minsta möjliga.


Nyårsmiddagen skulle ätas på restaurang hade vi bestämt. Så när vi började bli hungriga vandrade vi den korta biten till restaurangen medan vi beundrade havet


i dagens sista solstrålar.


Framme! Sunshine ligger bara några hundra meter bort, men mörkret hann falla under tiden, och när vi var framme var det nästan svart.


Vi hade inte bokat bord - så långt hade vi inte tänkt, men vi hade tur och fick det sista lediga bordet för kvällen. 


Och nyårsmeny hade de minsann! Tre rätter för 23.95 € - helt OK tyckte vi!





Spicey ville vi gärna ha, så vi fick en extra skål med någon chiliröra som verkligen var stark - och god! Personalen skrattade och fyllde på skålen........

Maten var suveränt god! Och mycket mat var det, så mycket att vi fortfarande var mätta nästa dag!


Vi rullade hem, mycket nöjda med vår nyårsmiddag! Och med oss fick vi varsitt glas med 12 vindruvor, att ätas vid 12-slaget, en druva för varje slag. Jag tror att det betyder lycka och välstånd för det kommande året....... Dessutom fick vi en flaska väldigt gott Riojavin att ta med hem! Det var väldigt mycket godare än cavan som vi hade köpt för att ha vid 12-slaget!


Så blev då klockan midnatt och fyrverkerierna brakade loss (lite i förtid faktiskt), och precis som vanligt lyckades jag inte fånga några raketer på bild. Det var bara röken som spred sig över himlen som fastnade. Men vackert var det, och fort var det över!

Så har vi då gått in i ett nytt år - ja, till och med ett nytt decennium! Vi hänger väl på ett tag till........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar