...som vi började prata om redan i början av maj, den blev äntligen av idag. Då, i maj, hade vi plockat murklor, och de har legat på tork sedan dess. Nu blev de till sås......
Tanken var att vi skulle äta en riktig lyxmiddag i Drömstugan, men av olika anledningar blev det inte av. Men det går lika bra på Rörö!
Trerätters blev det! Förrätt......... En liten och naggande god sådan, med räkor och annat godis.........
Och sedan kom den - oxfilén med ugnsstekt potatis, sallad och en hel massa murkelsås. Och tro mig - den var tillagad efter alla konstens regler! 6 månader på tork, 2x5 minuters förvällning och därefter tillagning med smör, en halvliter vispgrädde, finhackad lök, lite kalvfond och soja, och så lite salt och peppar. Den blev rätt bra..........
Och rätt mör blir man efter en sådan middag........
Den avslutades med glass med varm hjortronsylt, men då var jag för mätt för att ens tänka på att ta kort......
Fast vi åt inte bara - vi pratade en hel del också. Det är ju ett tag sedan vi sågs.......
TACK för i kväll - så mysigt, och så gott!
Tack själva - en jättetrevlig kväll - det måste vi göra om!
SvaraRadera