onsdag 29 januari 2014

Nai Harn Beach


är min favorit bland de stora stränderna här! Det är också den som ligger närmast oss - nästan gångavstånd...Nåja, två kilometer i gassande sol - det kanske vi inte ska testa.......Idag fick vi i alla fall oväntad skjuts dit (tack Taro och Rosie) och hittade en skuggig, upphöjd plats, som gjord för oss! 


Bra utsikt hade vi också! 


Dessutom fick vi sällskap på solstolarna av det här lilla monstret! Hur ful får man bli? Sällskaplig var han i alla fall. Vi flyttade honom en bit bort, men han kom tillbaka igen.......


Riktigt behagligt! Och inga jättevågor idag, som jag annars tycket att det ofta är här. Jag gillar inte att bli omkullkastad av vågor! Högsäsong är det ju här nu, men gott om plats på stranden i alla fall.


Apropå monster - den här stötte vi på när vi tog sista doppet innan det var dags att åka hem! En jättemanet, säkert 40 - 50 centimeter i diameter, och med en massa långa trådar! Alldeles mörk, nästan svart var den, och förflyttade sig fort gjorde den! Jag var ju tvungen att hämta kameran och försöka få en bild! Det var jag förresten inte ensam om - det var rena folksamlingen där ute i vattnet!


Men Tommy flöt lugnt vidare på behörigt avstånd!


Gott om plats på Nai Harn, både på stranden


och i vattnet!


Och så alla dessa båtar som ligger ute på redden, den ena finare än den andra! I eftermiddagsljuset är det vackert!
Här borde vi ha Skönheten - då kunde vi bo ombord och ta jollen in till land när vi fick lust......

Det hann bli seneftermiddag innan vi var hemma igen, med ytterligare påspädd solbränna och något matta av sol och bad. En timmas vila innan kvällens aktiviteter är inte fel.....

Och så blev det Home Steak - igen! Där är det mysigt att sitta, maten är god och A och Daa och deras personal är suveräna! Dessutom träffade vi norrlänningarna i grannlägenheten och blev sittande med dem ganska länge - trevligt var det!
 Och som vanligt hade vi svårt att komma i säng, för det är så skönt att sitta på balkongen!

Nu funderar vi allvarligt på att skaffa elcyklar. Fortsättning följer.......


1 kommentar: